Bucak Belediyesi 10 Bin Kişilik Aşure Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Bucak Belediyesi 10 Bin Kişilik Aşure Dağıttı

Bucak Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla 10 bin kişilik aşure dağıttı.

23.10.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bucak Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla 10 bin kişilik aşure dağıttı.

Hacı Ömer Ağa Camisi önünde aşure dağıtılmasının ardından konuşan AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, aşure geleneğinin ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Aşureye bakıldığında içerisinde pek çok çeşit bulunduğunu anlatan Petek, "Hepsinin tadının bir arada çok güzel olduğunu görüyoruz. Diliyoruz ki bu mübarek muharrem ayında toplumun farklı katmanları, farklı düşüncede, farklı kanaatte, farklı bölgede olan bütün insanlarımız tıpkı aşurenin ahengi içinde. Birbiriyle kardeşlik içinde, barış içinde, huzur içinde yaşayabilmeliler. Birbirlerine ikramda bulunabilmeliler" dedi.

Petek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu da görmekten son derece mutluyuz. Biz bu toprağın evladıyız, hepimiz kardeşiz, hepimiz Hz Adem'in çocuklarıyız. Aşure dağıtılması vesilesi ile ben bu duyguları hissediyorum. Kardeşliğimizin öne çıktığını görüyorum. Bu nedenle ben öncelikle  bu etkinliği halkımızla beraber eğlenceli ve coşkulu bir şekilde hazırladığı için Bucak Belediyemize, başkanımıza teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ise muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu ifade etti.

Aşure dağıtımını 4 yıldır gerçekleştirdiklerini anlatan Mutlu, "On bin kişilik bir dağıtım gerçekleştiriyoruz. Sanayimizde, çarşıdaki esnafımıza aşure dağıtımı yapılıyor. Ben herkese birlik, beraberlik, kardeşlik diliyorum. İnşallah tüm İslam aleminde bu akan kanlar durur. İslam coğrafyasındaki kara bulutlar dağılsın istiyoruz ve ülkemizde de güvenlik ve huzur istiyoruz" diye konuştu.

Aşure dağıtımına Kaymakam İsmail Bayata, AK Parti Bucak İlçe Başkanı Emrullah Ünal da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bucak Belediyesi 10 Bin Kişilik Aşure Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement