Burdur Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Burdur Turizm Haftası Etkinlikleri

Burdur Turizm Haftası Etkinlikleri

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur'un turizmde marka şehirlerden birisi olması çalışma yaptıklarını belirterek, kentteki restorasyon başta olmak üzere, yeni projelerinde hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

16.04.2012 18:50

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur'un turizmde marka şehirlerden birisi olması çalışma yaptıklarını belirterek, kentteki restorasyon başta olmak üzere, yeni projelerinde hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Valiliğin toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, turizmin uzun soluklu ve herkesimin katkısının olması gereken bir bileşen olduğunu işaret etti. Tanır, hafta kapsamında Vali Tapsız'a çiçek takdim etti.

36. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği kompozisyon yarışmasında dereceye giren, Burdur Fen Lisesi öğrencisi Burak Bahadır Akın, Burdur Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Hatice Kübra Savaş ve Burdur Anadolu Lisesi öğrencisi Cansu Candan'a Vali Tapsız tarafından fotoğraf makinesi hediye edildi.

"TURİZMDE ÖNCE BURDURLULARI KAZANMALIYIZ"

Vali Tapsız, Burdur'daki turizm yatırımlarına değinerek, "Biz geldiğimizden beri 'Burdur'un geleceği büyük bir oranda turizme bağlı, turizme büyük önem vermemiz, tanıtıma büyük önem vermemiz gerekiyor' diye söylüyoruz. O yönde de adımları atıyoruz, bunların birçoğunu şu anda adım adım gerçekleştiriyoruz. 2012 yılına baktığımızda, hemen önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan bir yatırımımız var. Ağlasun Sagalassos Antik Kenti'nde bir ziyaretçi evi yapılıyor. Şu ana kadar 880 bin TL ödenek temin edildi.

İhale aşamasına gelecek toplam proje maliyeti 2 milyon TL, bu paranın 880 bin TL'si geldi. Sagalassos manzaralı, ziyaretçilere sunumların yapılacağı salonlar ve hediyelik eşyaların satılacağı mekanlar olacak ve ihtiyaçların giderilmesi için her türlü imkan orada olacak, üst kısmı ise otopark ve seyir terası olarak yapılacak. Proje hazırlandı, 2 milyon TL toplam maliyeti, inşallah ihalesi yapılıp, inşaata başlanacak" dedi.

Restorasyon çalışmaları hakkında da bilgiler veren Vali Tapsız, "Kavaklı Rum Kilisesi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Buranın gelen ödeneği 1 milyon TL, toplam ödeneği 2 milyon 500 bin TL ve tamamlandığında ilimizin en önemli mekanlarından birisi olacak.

Bu sene hepinizin de bildiği gibi Salda Kayak Merkezi turizme kazandırıldı. Burdur için büyük bir aşamadır. Bölgenin kayak merkezi olacak. Önümüzdeki yıllarda burada hem sosyal tesisler hem de butik otellerin yaygınlaşması yönünde

çalışmalarımız olacak. İlk olarak kayak merkezinin yolunu tamamlayacağız, asfaltı, zaman zaman bazı yerlerde beton, bazı yerlerde parke olacak ama altyapısını tamamlayacağız. Baki Bey ve Taş Oda'daki restorasyonlar devam ediyor. Taş Oda'da bir gelişme oldu. Sayın MAKÜ Rektörümüzle görüştük, üniversitede bu yıl Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu kuruldu. Biz burayı üniversiteye tahsisini yaptık. Üniversite buranın ikinci katını Teke Yöresi Müzesi olarak kullanacak. Alt katını ise yöresel yemeklerin

sunulduğu bir restoran, bahçeyle birlikte bir kafeterya olarak kullanıma açılmış olacak" diye konuştu.

MEHMET AKİ ERSOY KÜLTÜR EVİ

"Milli Şairimiz ve Birinci Meclis Burdur Milletvekili Mehmet Akif Ersoy için Burdur'da Mehmet Akif Kültür Evi açılacak" diyen Tapsız, şunları kaydetti:

"Baki Bey Konağı'nın bahçesindeki Çelikbaşlar Evi'ni de Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi olarak restore edeceğiz. Bununla ilgili Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nda (BAKA) projeler hazırlandı. BAKA Yönetim Kurulu Başkanı olduğum için bunun üzerinde özellikle duruyorum. Mehmet Akif Ersoy'un şehri dediğimiz Burdur'da ona atfettiğimiz bir kültür evi, onun her türlü eserlerinin sergilendiği bir mekan olarak inşallah Burdurluların ve bölgenin istifadesine sunulacak. İlimizin tanıtım çalışmaları kapsamında Süleyman

Demirel Üniversitesi İşletişim Fakültesi Sinema Bölümü'ne bir tanıtım filmi hazırlatıyoruz. Ön görüşmelerimizi yaptık. Tanıtım filmi 10 dakikalık bir CD, film birkaç dile çevrilecek, tanıtım filminden sonra özellikle dağıtımını yapacağız ve ilimizde düzenlenen programlarda öncelikle bu tanıtım filmi izlenecek. Burdur Valiliği Web sitesi ile ilgili çalışmalar başladı. Tanıtıma daha çok ağırlık veren bir internet sitesi haline dönüşecek. Tanıtıcı totemlerle ilgili çalışmalar başladı. Afişler yenilecek, en az

4 tane şehirlerarası yolların üzerinde tanıtıcı totemleri yerleştireceğiz. Şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarımız ilimizin özelliklerini tanımış, öğrenmiş olacaklar. Burdur'la ilgili bir turizm dergisi çıkaracağız. 2012 yılı turizmde Burdur için başarılı bir yıl olacağını ümit ediyorum." - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burdur Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement