Burhaniye'de Engelliler Okulu İsteği - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Engelliler Okulu İsteği

Burhaniye\'de Engelliler Okulu İsteği

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odası tarafından engelliler için yaptırılması planlanan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi'nin ilçe merkezinde yaptırılması istendi.

25.01.2012 15:10

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odası tarafından engelliler için yaptırılması planlanan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi'nin ilçe merkezinde yaptırılması istendi.

Belediye meclisinin takas kararı alması üzerine Pelitköy'de yaptırılması planlanan okulun, meclisin takas kararını kaldırması üzerine ilçe merkezinde yapılmasını isteyenlere Tema gönüllü temsilcisi 84 yaşandaki Şevket Metin de katıldı. Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi'nin mutlaka ilçe merkezinde yapılması gerektiğini bildiren Şevket Metin, bunun ne Burhaniye'nin ne de Pelitköy'ün değil engellilerin sorunu olduğunu söyledi. Engellilerin ve ailelerinin Pelitköy'e gidip gelmesinde sorunlar yaşanacağını bildiren Metin, "Engellilerin ilçe merkezindeki bir yerde eğitim görmesi ile 9 kilometre uzaklıktaki pelitköy'de eğitim görmesi arasında büyük fark vardır.

Kimse bir başkasında kusur aramasın. Bu okul engelliler için yapılacaktır. İlçe merkezinde yapılacak okula giden bir engelli sadece bir kavşak geçerek okula ulaşacak. Hatta Bahçelievler mahallesinde oturanlar kavşak geçmeden okula ulaşacaktır. Oysa, Pelitköy'e giderken, E-87 karayoluna çıkan araçlar bir çok kavşağı geçerek okula ulaşacaktır. Ailelerin Pelitköy'e gidip gelmeleri de ayrı bir sorun olacaktır. Bu çocukların emniyeti için ailelerin sıkıntı çekmemesi için okul ilçe merkezin de yapılmalı. Böyle bir hizmeti yapacak olan Ticaret Odası yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu işte inatlaşmadan vazgeçerek doğru olanı yapalım. Bu konuda sayın Valimiz Yılmaz Arslan ve Kaymakamımız Ali Uslanmaz'ın da en doğru kararı vereceklerine inanıyorum" dedi.

Ticaret Odası Başkanlığınca ilçe merkezinde Bahçelievler mahallesinde trafik tescil bürosunu yanında yaptırılması planlanan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi, belediye meclisinin belediye arsası için takas kararı alması üzerine Okulun Pelitköy'de yapılması kararlaştırıldı. Geçtiğimiz ay yapılan belediye meclisi toplantısında takas kararının kaldırılması üzerine de Pelitköy'den vazgeçilerek okulun ilçe merkezinde yapılması tartışılmaya başlandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Engelliler Okulu İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement