Burhaniye'de geleneksel çiftçi hayırları başladı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de geleneksel çiftçi hayırları başladı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen geleneksel çiftçi hayrında yağmur duası yapıldı ve etli pilav ile ayran ikram edildi. Hayra, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş ile Belediye Meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

12.05.2024 12:32  Güncelleme: 12:41

SEFER TALAY

(BALIKESİR) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde geleneksel çiftçi hayırları başladı. Kırsal Dutluca Mahallesi'nde dün düzenlenen hayırda yağmur duası yapılırken, etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Burhaniye ilçesine 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca Mahallesi'nde düzenlenen geleneksel çiftçi hayrı yüzlerce vatandaşı buluşturdu. Mahalle camisinde okunan mevlidin ardından yağmur duası yapıldı. Cami çıkışında etli pilav ve ayranlar köy meydanında kurulan masalarda ikram edildi. Hayra, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş ile Belediye Meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Hayır geleneğinin çok eskilere dayandığını kaydeden Muharrem Kaya, "Bugün köyümüzde köy hayrı ve yağmur duamızı yaptık. Bunun tarihi çok eskilere dayanır. Anadolu'nun çok yerlerinde bu şekilde hayırlar yapılır. Dualar yapılır. Pilavlar ikram edilir. Biz de bugün köyümüzde aynı şekilde dualarımızı yaptık. Misafirlerimize pilav ikramı yaptık. Pandemi döneminde biraz ara verilmişti. Bu sene yeniden başladık. Bu şekilde devam edecek" dedi.

Yılmaz Özcan da "Dutluca mahallemizin köy hayrına katıldık bugün. Geleneksel olarak devam eden köy hayırları burada çok kez tekrarlanmaktadır. Ayrıca, önümüzdeki dönemde de bu köyde yaşamayı planladık. İnşallah, en kısa zamanda köylü arkadaşlarımızla beraber birlikte devam edeceğiz. İlgilenen gelen bütün misafirlerimize  teşekkür ederim" diye konuştu.

Dutluca Muhtarı Hüseyin Yılmaz ise "2014-2019 döneminde de muhtardım. Bu hayırlarımızı her sene yapıyorduk. Ondan sonra şimdi tekrar muhtar seçildiğim için tekrar devam ettiriyoruz. 15 tava pilav pişirdik. Kalabalıktı. Çok güzel oldu. Yağmur duası da yaptık. İnşallah hayırlarımız kabul olur" dedi.

Burhaniye\'de geleneksel çiftçi hayırları başladı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de geleneksel çiftçi hayırları başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement