Burhaniye'de Kadın Danışma Merkezi Mahalle Çalışması Başlattı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Kadın Danışma Merkezi Mahalle Çalışması Başlattı

Burhaniye\'de Kadın Danışma Merkezi Mahalle Çalışması Başlattı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediye tarafından kurulan Kadın Danışma Merkezi, karşılıklı güveni sağlamak ve kadın danışma merkezinin tanıtımını yapma amacı ile ev içi alan çalışmasına başladı.

13.01.2012 18:19

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediye tarafından kurulan Kadın Danışma Merkezi, karşılıklı güveni sağlamak ve kadın danışma merkezinin tanıtımını yapma amacı ile ev içi alan çalışmasına başladı.

Geçtiğimiz Salı akşamı Geriş Mahallesi'nde ilk çalışmalarını yapan Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Esma Çevik, Kadın Danışma Merkezi'nin önemini vurgulayarak mahalleli kadınlar ile fikir alışverişlerinde bulundu. Başlatılan çalışmalarda kadın danışma merkezini ve kendilerini tanıtma imkanı bulduklarını ve kadınları tanıma olanağı bulduklarını ifade eden Esma Çevik, "Özetle kadınların da fikirlerini alıp neler bekledikleri ve neler istedikleri belirlemeye çalışıyoruz. Bilgiler alarak onlara nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda bilgi sahibi oluyoruz.

Kadın Danışma Merkezinin aile bütünlüğünü koruyarak güçlendirme çalışması yaptığını anlattık. Sağlıkla ilgili istedikleri konuda bilgilendirme yapabileceğimizi anlatarak kadın dayanışmasının önemini vurguladık. Birçok kadın, kadın danışma merkezini bilmiyordu. Bunu anlattık. Aslında eğitilmeye ve öğrenmeye çok açtılar. Ancak kadınların korkuları var. Bir seminer vermeye kalkıştığımız zaman gelemeyeceklerini dile getirmişlerdi. Bu nedenle biz onlara gidiyoruz. Bu çalışmanın sonunda ilk hedefimiz olan güven ortamını oluşturarak amacımıza ulaşmış olduk" dedi.

Ev içi alan çalışmasına ilk olarak Geriş Mahallesinden başlayan Kadın Danışma Merkezi, çalışmayı diğer mahallelerde de yapacak. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Kadın Danışma Merkezi Mahalle Çalışması Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement