Burma'dan Zabıtalara Tavsiyeler - Son Dakika
Yerel

Burma'dan Zabıtalara Tavsiyeler

Burma\'dan Zabıtalara Tavsiyeler

Atakum Belediye Başkanı Burma, Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personel ile bir toplantı yaptı.

17.04.2013 09:58  Güncelleme: 10:08

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personel ile bir toplantı düzenleyen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Elbisenizin soğukluğunu, yüzünüzün sıcaklığı ile giderin" öğüdünde bulundu.

Türkiye'nin en hızlı değişen ve gelişen belediyesi olarak ödül aldıklarını, bunun ortaya koydukları vizyon ve çalışma azminden kaynaklandığını belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Burada yapılanlar, üretilenler çok büyük coğrafyada en üst düzeyde ilgi ve beğeni görüyor. Bu nedenle insanlar buraya beğenerek, severek geliyorlar. 20 yaşındaki ilçemiz 130 bin nüfusa ulaştı. Atakum'a 15 yılını vermiş biri olarak, her şeyin daha iyi olmasını istiyorum. Elimizde böyle bir değer varken kıymetini bilelim, daha da değerli kılmak için gayret sarf edelim" dedi.

Kendisinin dışarıdaki en önemli temsilcilerinden birinin zabıtalar olduğunu, bu nedenle çok önemli iki görevi bir arada yürütmeleri gerektiğini de dile getiren Başkan Burma, "Kente karşı işlenen suçları önlemek ve halkla iyi ilişki kurmak en önemli iki görevinizdir. Esnaf ve halkla temas kurduğumuzda, yenilikçi ve sabırlı olacağız. Düzeni, otoriteyi kurarken illa birilerini kırıp dökmemiz gerekmiyor. Onların durumunu anlayarak, kavrayarak, iyi ilişkiyle, güzellikle, tatlı dille, ikna ederek, kanun, yasa, yönetmenlik neyi gerektiriyorsa onu yaparak problemleri çözün. Bize yakışmayan dil, üslup kullanmayacağız. Esnaf dostunuzdur, sorunları dostluk çerçevesi içerisinde, işyeri mahremiyetine önem vererek, yapıcı bir üslup ile giderin. Onları ara sıra ziyaret ediniz, 'bir şikayetiniz, isteğiniz var mı?' diye sorun. Dilinde güzel sözleri olan, iyi ilişkiler kuran insanlar olun. Bütün araç gereçleri sanki kendinizinmiş gibi verimli ve tasarruflu kullanın. Halka karşı sahtekarlık yapanlara asla müsamaha etmeyin. İş konusunda alabildiğince titizim. İşimi çok önemserim, birlikte çalıştığım insanların da işini önemsemesini isterim. Dostluktan yana gönlüm herkese açıktır, bir ayırım yapmam. Ben insanları insan oldukları için severim. Düzgünlük, doğruluk, dürüstlüğe önem veririm, halka hizmet etmenin mukaddes olduğunu düşünürüm" diye konuştu.

Zabıtaların, halkla ve esnafla birebir diyalog kuran insanlar olması nedeniyle daha çok eğitimli olmalarını istediğini de söyleyen Başkan Burma, "Halkın ve esnafın huzurunu, mutluluğunu sağlamak, onlara en iyi hizmeti vermek için görev yapıyoruz. O zaman bunu daha da bilinçli yapabiliriz.

İletişimcilerden, sık sık eğitim almanızı istiyorum. Kendi içinizdeki sosyal ilişkileri de geliştirin. Dayanışma ve iletişim içinde olun. Halkın sesine kulak verin, onlardan gelen her türlü sorunu dinleyin, getirin, bu sorunları çözelim" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burma'dan Zabıtalara Tavsiyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement