Bursa Pazarcıklılar Derneği'nden "Boza" Gecesi - Son Dakika
Yerel

Bursa Pazarcıklılar Derneği'nden "Boza" Gecesi

Bursa Pazarcıklılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Boza" gecesi düzenlendi.

23.01.2012 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Pazarcıklılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Boza" gecesi düzenlendi.

Bursa Şehreküstü Fomara Meydanı Çağrı Düğün Salonu'ndaki geceye Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Bilecik'in Pazaryeri İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Salih Başparmak, Şeyh Edebali Dernek Başkanı Salim Yaşar, Pazarcıklılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Remiz Özbey, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Demirhan, yaptığı konuşmada, Pazarcıklı'ların devletine ve milletine bağlı insanlar olduğunu ve ekonomik sebeplerden dolayı çok göç verdiğini belirterek, kentin ekonomisi ve iş imkanıyla refah seviyesine ulaşacağına inandığını söyledi.

Yalçın da Bursa'da yaşayan Pazarcıklıları bir arada görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, Bursa'da yaşayan Pazarcıklı'ları bir araya getiren dernek yönetimine teşekkür etti.

Özbey de 2006 yılında birliği, yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamak amacıyla Bursa Pazarcıklılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurduklarını bildirdi.

Gecede, derneğe gelir sağlamak amacıyla Kınık el yapımı iki vazo açık arttırmaya çıkartıldı. Vazolar 2 bin lira değerle satıldı. Derneğe maddi ve manevi destekte bulunanlara dernek tarafından plaket verildi. Etkinlik, Osmangazi Belediyesi halk oyunları ekibi gösterisi ve yerel sanatçıların konseriyle sona erdi.

- BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Pazarcıklılar Derneği'nden 'Boza' Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement