İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programına katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Tarihimizin şeref levhalarından biri Mehmet Akif Ersoy'dur. Çünkü o, 93 yıl önce bir milletin makus talihini nasıl değiştirdiğini, hangi inanç ve imanla kurtuluş mücadelesini verdiğini satırlara dökerek sadırlara nüfuz ettirmiştir" dedi.
Bursa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Tarihimizin şeref levhalarından biri Mehmet Akif Ersoy'dur. Çünkü O, 93 yıl önce bir milletin makus talihini nasıl değiştirdiğini, hangi inanç ve imanla kurtuluş mücadelesini verdiğini satırlara dökerek sadırlara nüfuz ettirmiştir. İstiklal Marşımızın her bir satırında, Akif'in duyguları, gözyaşları, umutları, haykırışları vardır. İstiklal Marşını okurken tarihi hatırlamak lazım. Ceddimizin ne tür çilelerle, bu vatanı bizlere emanet ettiğini unutmamak lazım. Hilal ve yıldızın zemin rengini, şehitlerimizin kanından aldığını, hatırdan çıkartmamak lazım" dedi.
Gençlerin tarihlerine sahip çıkmasını isteyen Karaloğlu, "Öz kimliğimizi, yabancı unsurlarla dizayn etmek isteyenlere fırsat vermeyiniz. Ceddimizin mirasını koruyunuz. Bu millet tek bayrağın gölgesinde gölgelendi, bundan sonra da tek bayrağın gölgesinde olacak inşallah. Bunu, siz gençlerimiz devam ettirecek. Ben öyle inanıyorum. Sizler, istiklalin sembolü bayrağımızı dalgalandırdıkça bu millet bir daha İstiklal Marşı yazmak zorunda kalmayacaktır" diye konuştu.
Bağımsız her ülkenin belli başlı sembolleri olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise "Bunlar o ülke için derin manalar taşır. Bayrak ve milli marş bunlardan sadece ikisidir. Ülkemizin sembollerinin başta geleni şüphesiz ki Akif'in kaleme aldığı İstiklal Marşı'dır. O, tarihe gömülmek istenen şanlı bir milletin diriliş destanıdır. İstiklal Marşı'nı değerlendirirken marşın yazıldığı dönemi dikkate almak lazımdır. Aksi takdirde bu marş, hamasi ifadelerden ibaret epik bir şiir olmaktan öteye gitmez. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921 tarihinde dört defa ayakta dinlendikten sonra milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, milletimizin inanç destanıdır" dedi.
Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Elif Dursun ise karakalem çalışması tabloyu Vali Karaloğlu'na hediye etti. - BURSA
Son Dakika › Yerel › Bursa Valisi Münir Karaloğlu Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?