Bursasporlu Sestak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursasporlu Sestak Açıklaması

Bursaspor'un sezon başında Ankaragücü'nden transfer ettiği Slovak oyuncusu Stanislav Sestak, Bursaspor'un yeni yaptırılan stadyumunda oynamak için çok sabırsızlandığını vurgulayarak, "Timsah Arena"nın, rakipler için korkulu bir arena olacağını...

21.02.2012 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa spor'un sezon başında Ankaragücü'nden transfer ettiği Slovak oyuncusu Stanislav Sestak, Bursaspor'un yeni yaptırılan stadyumunda oynamak için çok sabırsızlandığını vurgulayarak, "Timsah Arena"nın, rakipler için korkulu bir arena olacağını bildirdi.

Sestak'ın, Bursaspor Dergisi'ne verdiği röportajında, futbolun içinden gelen bir ailede büyüdüğünü, babası ve iki kardeşinin profesyonel olarak futbol oynadığını belirtti.

Babasının Slovakya'da 3. Lig ve amatör ligde, kardeşlerinden birisinin Slovakya 2. Ligi'nde, diğerinin ise 3.Lig'de oynadığını dile getiren Sestak, eğitimini spor okulunda aldığını, bunun futbolla daha iç içe yaşamasına imkan sağladığını kaydetti.

Bugüne kadar Slovakya'da Tatran Presov, Slovan Bratislava, MSK Zilina, Almanya'da Bundesliga'da VfL Bochum, Türkiye'de ise Ankaragücü'nde forma giydiğini aktaran Sestak, şöyle devam etti:

"Bochum ile ligden düştüğümüz sezon sonunda Slovakya Milli Takımı ile Dünya Şampiyonası'na gittim. O dönemde Hoffenhiem takımı beni çok ısrarla istiyordu. Ankaragücü'nden transfer teklifi alınca biraz araştırdım. Türkiye'de birçok Slovak oyuncu oynuyordu. Kendileri ile görüşerek kariyerimin için bir karar vermem gerekiyordu ve Ankaragücü'ne transfer oldum. Bursaspor'a gelmeden önce ise Hannover kulübü transfer teklifinde bulundu. Menajerim beni arayarak Bursaspor'dan da teklif geldiğini söyledi. Ben de Türkiye'de kalacaksam Bursaspor'un benim için çok iyi bir takım olduğunu düşünüyordum. Antrenörüm de benim Bursaspor'u seçmemin iyi bir tercih olacağını söyledi. Bu konuşma kararımda etkili oldu. İyi ki Bursaspor'u tercih etmişim."

Daha önce Bochum ve Ankaragücü takımlarında sağ ve sol kanatlarda forma giydiğini vurgulayan Sestak, "Gol atmayı çok seviyorum. Forvet ve forvet arkasında oynamaktan daha çok keyif aldığımı söyleyebilirim. Ama her şeye rağmen Bursaspor'da forma giymekten dolayı çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Ankaragücü taraftarlarının Bursaspor'a transferine tepki göstermesiyle ilgili olarak yöneltilen soruyu Sestak, "Bursaspor ile Ankara'da oynadığımız karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna girmiştim. Maçın başından beri ıslıklarla protesto edildim. Ankaragücü'nün durumu ortada. İşler iyi gitmiyordu. Ben de geleceğimi düşünmek zorundaydım. Başka seçeneğim kalmamıştı. Geçen sezon Ankaragücü'ne her şeyimi vererek mücadele ettim. Şu anki durumları için gerçekten çok üzülüyorum. İnşallah bir an önce feraha çıkarlar" şeklinde yanıtladı.

-Bursaspor'un yeni stadı-

Sestak, oynamaktan keyif aldığı statla ilgili soruya da şu cevabı verdi:

"Slovakya Milli Takımı ile İngiltere Milli Takımı'na karşı Wembley'de oynamıştım. Çok güzel bir stadyum. Bayern Münih, Schalke, Dortmund, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin stadyumları da güzel. Bizim şu an oynadığımız Atatürk Stadyumu'da güzel bir stadyum. Sahanın zemini çok iyi. Stadyumdaki atmosfer ise Türkiye'nin en iyisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Şu anda bizim de yeni bir stadyumumuz inşa ediliyor. Ben yeni stadyumumuzda oynamak için çok sabırsızlanıyorum. Gerçekten bittiğinde rakipler için korkulu bir arena olacak."

Sestak, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın futbolculara her zaman pozitif yönde yaklaştığını belirterek, çok sakin bir yapısı olan Sağlam'ın takıma modern, ofansif bir futbol oynatmak istediğini anlattı. Futbolcuların bazı zamanlar Sağlam'ın istediklerini yerine getiremediklerini vurgulayan Sestak, ilk yarıda çok maç kaybettiklerini ancak yeniden toparlanıp şampiyonluğa oynayacaklarına inandığını kaydetti.

Sezonun ilk yarısında istedikleri sonuçları alamadıklarını hatırlatan Slovak futbolcu, "İkinci yarıya iyi bir başlangıç yaptık. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız oldu. İlk yarıda yaşamış olduğumuz şansızlıkları ligin ikinci yarısında yaşamayacağımızı düşünüyorum. Umarım her şey istediğimiz gibi gelişir ve ligi üst sıralarda tamamlarız" ifadelerini kullandı.

Zinde kalabilmek için her gün spor salonunda fitness yaptığını ifade eden Sestak, uyku, yemek ve içeceklerine dikkat ettiğini, sahada her zaman en iyisini yapmaya çalıştığını bildirdi.

Sestak, bugüne kadar 10 penaltı atışığı yaptığını ve hiçbirini kaçırmadığını belirtti.

-"Şesti"-

Kendisine takılan bir lakap olup olmadığı yolundaki soruya Sestak,

"Arkadaşlarım bana kısaca Şesti diye sesleniyorlar" yanıtını verdi.

Bursaspor taraftarları hakkında negatif söylenebilecek bir şey olmadığını vurgulayan Sestak, şunları kaydetti:

"Onlar çok çılgınlar. Bizler için çok güzel atmosfer yaratıyorlar. Takım mağlup olsa bile bizleri alkışlayarak gönderiyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum."

Dergide, Sestak ile ilgili şu bilgilere de yer verildi:

En sevdiği yemek: Tavuk

En sevdiği şarkıcı: Robbie Williams

En sevdiği artist: Angelina Jolie, Robert de Niro

En sevdiği futbolcu: Martin Skrtel (Liverpool)

En sevdiği ülke: Maldivler

En sevdiği kent: Doğduğu yer Presov

En beğendiği çizgi film: Buz Devri

En sevdiği kitap türü: da Vinci Şifresi tarzı kitaplar

En korktuğu şey: Çok iyi oynayıp kaybetmekten korkuyorum

En sevdiği hayvan: Köpek

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursasporlu Sestak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement