Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Erzurum'da Start Aldı - Son Dakika
Yerel

Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Erzurum'da Start Aldı

Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Erzurum\'da Start Aldı

Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası Erzurum'da başladı.

27.11.2012 10:38

Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası Erzurum'da başladı. Müsabakalar elemeler ile start alırken, akşam saat 18.00'da açılış seremonisi düzenlendi. Federasyon Başkanı Gözgeç, "Erzurumlular bizi mahcup etmeyecek" dedi.

Erzurum boksta Türkiye'nin en büyük organizasyonu olan Büyük Erkekler Boks Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda, 52 ilden 374 sporcunun katılımıyla başlayan şampiyonada, ilk gün toplam 96 müsabaka yapıldı ve müsabakalar gece saat 02.00'ye kadar sürdü. 41 hakemin yanı sıra 104 idareci ve 100 federasyon görevlisi olmak üzere boks camiasından 769 kişi turnuvaya iştirak etti. Müsabakaların ilk gününde dün Kazım Karabekir Spor Salonu'nda görkemli bir açılış töreni yapıldı. Açılış seramonisi görkemli bir törene sahne oldu. İstiklal Marşı ile başlayan şölende günün anlamını belirten konuşmalar yapılırken,

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Palandöken Belediyesi halk oyunları ekipleri gösteri yaptı ve Dadaşın Gönül Sesi Grubu da fasıl yaptı.

GÖZGEÇ'TEN ERZURUM'A ÇAĞRI

Dün akşam yapılan açılış töreninde konuşan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, şampiyonanın Türkiye'nin en önemli boks organizasyonlarından olduğunu söyledi.

Şampiyonaya Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda başarı elde eden en iyi boksörlerin katıldığını belirten Gözgeç, tüm Erzurumluları müsabakalara davet etti.

Gözgeç, "Erzurum'a şampiyona nedeniyle sporcu, antrenör ve ailelerin bulunduğu yaklaşık bin kişi geldi. Barınma ve ulaşım adına bütün ayrıntılar düşünüldü. Misafirlerimize Erzurum'da büyük bir misafirperverlik gösteriliyor. Çok iyi bir ev sahipliğiyle başlayan müsabakalarda organizasyonun çok güzel olduğunu gördük. Bu organizasyonun güzel geçmesi adına bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Seyircinin şampiyonanın ilk gününde tribünlerdeki yerini alması bizleri fazlasıyla sevindirdi. Türkiye'nin Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda başarılı olan en iyi boksörleri Erzurum'da ringe çıkacak" dedi.

YARI FİNAL VE FİNALLER MÜTHİŞ GEÇECEK

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, yarı final ve finallerin ilk kez gece senasında ve tek ringde oynanacağını belirterek, "Yarı finaller ve finalleri gece saatlerinde görkemli ve şovlarla yapmak istiyoruz. Türkiye'ye boksun en güzel yanlarını sunacağımıza inanıyorum. Boks gerçekten çok güzel ve estetik bir spor dalıdır. Müsabaka bittiğinde sporcular birbirine sarılır ve ayrılır. Ringde rakip olan sporcular, ring dışında arkadaşlardır. Tüm boks severleri, böylesine güzel ve estetik olan boksu seyretmeye davet ediyoruz" diye konuştu. Dün akşam yapılan müsabakalarda

Vali Sebahattin Öztürk,

Büyükşehir Belediye Başkanı

Ahmet Küçükler ile AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak da birer konuşma yaparak, Türkiye'nin boksta en büyük organizasyonu olan Büyük Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası'nın Erzurum'da olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Açılış seramonisine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Yakutiye Belediye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı,

organizasyon komitesi üyeleri ve kamu kurumlarının müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyük Erkekler Boks Şampiyonası Erzurum'da Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement