Büyük Zafer'in 92. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 92. Yıl Dönümü

Büyük Zafer\'in 92. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı, Elazığ'da törenle kutlandı.

30.08.2014 13:03

Elazığ'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Elazığ Vali Vekili Mesut Gençtürk ve protokol üyeleri, Valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Kutlamalar, Zübeyde Hanım Caddesi'nde, askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi. Piyade Kurmay Yüzbaşı Fatip Gökşin, geçit töreni öncesi yaptığı konuşmada, kahraman Türk Ordusu'nun ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde omuz omuza vererek yaptığı var olma mücadelesinden destansı bir zaferle çıkışının 92. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Bu zaferle Türk Ordusu'nun milletiyle tüm dünyaya "Türk esir edilemez" ve "Anadolu işgal edilemez" mesajını verdiğini ifade eden Gökşin, şunları kaydetti:

"Bu zafer, Türk vatanını işgal ve Türk'ü esir etme hayalini gerçekleştirmeye çalışan güçlere karşı 'ya istiklal, ya ölüm' parolasıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal'in ve ona yürekten bağlı olan Türk milletinin inanç ve azminin zaferidir. Bu zafer, yüce Türk milletinin, bütün dünya devletlerinin  'tükendi' dediği bir anda vatanın işgali karşısında şahlandığı, yurdun her köşesinden ordusuna katılan kahraman evlatlarıyla sımsıkı kenetlenerek hürriyet ve istiklali için giriştiği Milli Mücadele'de Türk birlik ve beraberliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin neleri yapmaya muktedir olduğunu gösterdiği eşsiz bir zaferdir."

Törene, Elazığ Vali Vekili Mesut Gençtür, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 92. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement