Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bir yılda 40 downlu çocuğa ulaştıklarını bildirdi.

14.08.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bir yılda 40 downlu çocuğa ulaştıklarını bildirdi.

Güzelbey, yaptığı açıklamada, Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile el ele vererek "Down Up" projesiyle başarılı bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Proje kapsamında, kentte bulunan ve genellikle maddi imkanı çok iyi olmayan 40 civarında çocuk seçildiğini ve bunlara 7 ay boyunca uzmanlar eşliğinde eğitim verildiğini ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:

"Kalkınma Bakanlığı'nın 2011 yılında desteklediği 124 projenin bulunuyor. Bu projelerden bir tanesi de bizim gerçekleştirdiğimiz 'Down Up' projesidir. Bu proje sayesinde şehrimizde yaşayan 40'ın üzerinde çocuğun eğitimini sosyal rehabilitasyonunu sağlamış olduk. En önemlisi onlara bir güven getirdik. Yani artık biz de yaşıyoruz bilicini yerleştirdik. Bu çocuklara sahip çıkmak toplum adına önemli. Bu proje Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve valiliğin koordine ettiği bir projedir."

Güzelbey, Down sendromunun kromozom bozukluğu sonucu meydana gelen bir rahatsızlık olduğunu ve toplumda çok sayıda down sendromlu çocuk olduğunu aktaran Güzelbey, eğitimlerde çocuklara yönelik uzmanlar eşliğinde futbol, dans, vurgulu çalgılar, badminton gibi toplumla kaynaşmalarını sağlayacak birçok etkinlik düzenlendiğini dile getirdi.

Proje kapsamında çocukların sağlıklı çocuklarla da beraber bulundukları bir ortamın sağlandığına dikkat çeken Güzelbey, "Çocukların toplumla daha kolay uyum sağlanması arzu edildi. Burada iyi bir başarı elde edildi. Proje çerçevesinde Gaziantep'te bulunan Zirve Üniversitesi gönüllü öğrencileri büyük destek verdiler" dedi.

-"Sokakta yaşayan bin çocuğu rehabilite ettik"

Güzelbey, hem Mustafa Kemal Üniversitesi'nden hem de Gazi Üniversitesi'nden uzmanların Gaziantep'e gelerek çocuklara ve velilere bir takım eğitimler verdiğini bildirdi.

Bu çerçevede özellikle down sendromlu çocukların eğitiminde karşılaştıkları sorunları birlikte paylaşma imkanı bulduğunu belirten Güzelbey, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sonuçta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak önemli bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Bunun mutluluğu içindeyiz. Kalkınma Bakanlığı, valilik, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle el ele verdik ve sonuçta 40 tane çocuğumuza ulaştık. Bu çocukların eğitimden sonra kendilerine güvenleri geldi. Kendileri de işe yarayabileceklerini inandılar. Bir ülkenin yaşam seviyesinin yüksek olmasını istiyorsak o ülkede bulunan engelli kardeşlerimizin mutlaka rehabilite edilmesi, sahip çıkılması, iş verilmesi ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak bizi de yaşam standardımızı yükseltir diye düşünüyorum."

Güzelbey, 2004 yılında Gaziantep'te bir çalışma yaptıklarını ve sayıları azımsanmayacak kadar uçucu madde bağımlısı, sokakta çalışan ve yaşayan çocuklara ulaştıklarını ifade etti.

Bu çocukların hem topluma hem de kendilerine zarar verdiğini dile getiren Güzelbey, yaklaşık bin çocuğun düzenledikleri program kapsamında rehabilite edilerek topluma kazandırıldığını ve konunun Gaziantep için problem olmaktan çıktığını kaydetti.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement