Büyükşehir'den 47 Arıcıya 235 Kraliçe Arı Desteği - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den 47 Arıcıya 235 Kraliçe Arı Desteği

Samsun Büyükşehir Belediyesi arıcılık faaliyetlerini arttırmak, arıcılara destek olmak amacıyla İlkadım ve Canik ilçelerinde arıcılık yapan 47 kişiye 235 tane ana kraliçe arı dağıttı.

07.08.2015 15:31

Samsun Büyükşehir Belediyesi arıcılık faaliyetlerini arttırmak, arıcılara destek olmak amacıyla İlkadım ve Canik ilçelerinde arıcılık yapan 47 kişiye 235 tane ana kraliçe arı dağıttı.

Bu sene dağıtılan kraliçe arıların renkleri mavi oldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi 100 bin liraya mal olan kraliçe arı dağıtımı faaliyetlerini bugün itibariyle Canik ve İlkadım ilçesinde bulunan arıcılara dağıtarak sonlandırdı. Arıcılar, kendilerine desteklerini esirgemeyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz'a teşekkürlerini sundu.

Samsun'da arıcılık faaliyetlerini geliştirmek için her türlü hizmete hazır olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Benim için çok değerli olan arı üretici kardeşlerimizle birlikte iç içeyiz. Rabbimizin yaratıp da insanlık alemine hizmet etsin diye gönderdiği bir sürü hayvan ve bitki var. Bunların hepsi insanın emrinde. İnsanlığa hizmet ediyor. İnsanlar bu hayvanlardan ve bitkilerin ürünlerinden ilaç yapıyor ya da başka bir şekilde yararlanıyor. Bunlardan iki tanesi beni hep düşündürmüştür. Bunlar at ve arıdır. İnsanlık bu iki hayvandan çok yararlanmıştır. Her ikisi de o kadar mütevazi yaratıklardır ki bize verdikleriyle bizden aldıkları arasında büyük uçurum vardır. Bize verdikleri aldıklarından o kadar çok fazladır ki onlara karşı hep borçluyuzdur. Arıya karşı daha çok borçluyuzdur. Bir bakarsanız arının bizden aldığı hiçbir şey yok. Bizim üstümüze düşen sadece arı kovanlarının yerini arada sırada değiştirmek. Belli aralıklarda farklı mekanlara götürüp beslenmesini sağlamaktan başka yaptığımız bir şey yok. Dolayısıyla bu mübarek hayvanı çok önemsiyorum. Biz Samsun olarak Türkiye'deki arı yetiştiriciliğinde önemli illerden biriyiz. Türkiye dünyada arı yetiştiriciliğinde Çin'den sonra ikinci sırada geliyor. Bu konuda bizden yapılabilecek mütevazi şeyler talep ediliyor. Bu mütevazi taleplerin başında da kraliçe arı dağıtım işi geliyor. Bu bize fazla bir maliyete de mal olmuyor. 100 bin lira gibi bir paraya mal oluyor. Bu arıları alarak, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan beyle bütün ilçelerimizdeki arıcılara dağıtımını yaptık. İlçelerimizin hepsinde dağıtımı yaptık. Bugün de son olarak Canik ve İlkadım ilçelerinde arıcılık yapan arıcılarımızın arılarını dağıttık. Bu faaliyetimiz hepimiz için bereketli olsun. Arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaşması için yapmamız gereken her ne varsa biz elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Sevgi Kafe'de düzenlenen kraliçe arı dağıtım organizasyonuna ayrıca İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Rasim Kaplan ve arıcılar katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den 47 Arıcıya 235 Kraliçe Arı Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement