Çağdaş Eğitim Kurumları Tse Belgesini Almaya Hak Kazandı - Son Dakika
Yerel

Çağdaş Eğitim Kurumları Tse Belgesini Almaya Hak Kazandı

Çağdaş Eğitim Kurumları Tse Belgesini Almaya Hak Kazandı

Çağdaş Eğitim Koleji; TSE ISO_EN 9001.2008 belgesini almaya hak kazanan Ege bölgesindeki ilk ve tek okul oldu.
Düzenlenen davete, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, D.E.Ü ilahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ömer Dumlu, D.E.Ü.İlahiyat Fakültesi...

28.11.2013 11:19

Çağdaş Eğitim Koleji; TSE ISO_EN 9001: 2008 belgesini almaya hak kazanan Ege bölgesindeki ilk ve tek okul oldu.

Düzenlenen davete, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, D.E.Ü ilahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu, D.E.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muammer Erbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Zinde Sosyal Gelişim Derneği Ege Bölge Sorumlusu C. Coşkun Velioğlu, TSE Ege Bölge Belgelendirme Müdürü Ömer Eyüpoğlu, İzmir İl Müftü Yardımcısı Ekrem Saylam, Gaziemir Milli Eğitim Müdürü Cemal Büyüker, Karabağlar Milli Eğitim Müdürü Latif Susuz, D.E.Ü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Çelik, İzcilik Federasyonu İzmir Temsilcisi Ahmet İstek, AKÇEV Başkanı Servet Sarı, Asil Gençlik ve İzcilik Kulübü Başkanı Emre Hamamcıoğlu, Karabağlar İlçe MEB Şube Müd. İbrahim Marangoz, Karabağlar İlçe Şube Müd. Yasin Koç, Karabağlar. İlçe Şube Müdürü Ömer Baydemir, Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerafettin Demiç, Türk-Eğitim-Sen Başkanı Adnan Sarısayın, Eğitim Bir-Sen Başkanı Abdürrahim Şenocak, TSE İzmir Sistem Belgelendirme Müdürlüğü Baş tetkikçileri Teyfik Bıyıklı, Arzu Mütevelli ve ile siyasi parti temsilcileri Çağdaş Eğitim Koleji yönetim kurulu üyeleri ve personeli katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özbilen; bu başarının okul personelinin büyük emek ve özverileri sonucu elde edildiğini belirterek, "Türk Standartları Enstitüsü'ne yaptığımız başvuru sonrasında tüm şartları yerine getirerek Eğitim Hizmeti sunumu kapsamında Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanmış ve okulumuzun kalitesini tescil etmiş olduk. Okulumuzun eğitim ve tüm destek hizmetlerinin kalite ile bütünleştirme düşüncesinin vermiş olduğu arayışla 2013 yılından itibaren Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları başlatıldı, 25 Ekim 2013 tarihinde TSE İSO 9001: 2008 belgesi almaya hak kazandık. Misyonumuz; geleceğin dünyasında, "Hak" ve "Adalet"i sağlamada milletine ve insanlığa yön verecek, geleceğin ihtiyaçlarına göre donatılmış "Sağduyu"lu nesiller yetiştirmek. Vizyonumuz eğitim ve öğretimin her alanında ilk sırada yer almak ve model okul olmaktır. Toplum ve insanlık için, üstün nitelikli, iyi eğitimli, kendini yetiştirmiş ve sürekli geliştiren, yeniliklere açık, iş hayatları ve sosyal çevrelerinde saygı uyandıran, topluma örnek teşkil eden, kritik analitik düşünme becerisine sahip, nitelikli ve etkili hizmetler üreten bireyler yetiştirmek.Geleceğin dünyasında oluşacak ihtiyaçları öngörüp, öğrencileri bu ihtiyaçlar doğrultusunda donatarak edilgen değil etken ve topluma liderlik edebilecek bireyler olarak yetiştirecek eğitim plan ve programlarını hazırlamayı, çalışanların bilgi ve becerilerini bu doğrultuda geliştirmeyi ve kalitesini sürekli arttırmayı amaç edinmiştir" dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da öğretmenlerin bir sanatkar olduğunu belirtti. Eğitimde yapılan hataların telafisinin zor olduğunu aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Bardakçı; "Öğretmen bir sanatkardır. Ürettiği eserin hatalarını telafi etmek zordur. Belki sağlıkta yapılan hatayı telafi etmek mümkün değil çünkü sonucu ölümdür. Eğitimde yapılan hatayı düzeltilebilir edilebilir belki ama öğrenmiş davranışların düzeltilmesi zor olduğu için bu hatayı düzeltmek daha zordur. O yüzden eğitimcinin örnek kişi olması ve iyi insan yetiştirmekteki esasları gözden kaçırmaması ve bu insanı yetiştirirken topluma insanlığa iyi işler yapacak kişi olarak yetiştirilmesi gerekiyor. Belki duvar ustası olsaydık duvar eğri olduğu için yıkıp yeniden yapabilirdik ama insanı bozduğunuz zaman o doğuştan getirdiği saflığı güzelliği gittiği zaman insanı tekrar düzeltmek bir eğitimci için daha zor oluyor.TSE belgesinden dolayı kurumu tebrik ediyorum. Mutlaka kurumun yöneticileri ve öğretmenleri çok çalıştılar ki bu belgeyi kazanmayı hak ettiler. Çünkü zor alınan bir belge ve sürdürülebilir olması da zor bir çalışma. İnşallah bu kalite standartları devam ettirilir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurumda 5 ve 10. yılını dolduran öğretmenlere ödül ve plaketleri takdim edildi. TSE EN ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemleri belgesi; TSE Ege Bölge Belgelendirme Müdürü Ömer Eyüpoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı tarafından Çağdaş Eğitim Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özbilen'e verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çağdaş Eğitim Kurumları Tse Belgesini Almaya Hak Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement