Çanakkale 1915 Müzesi'nin Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale 1915 Müzesi'nin Açılışı Yapıldı

Çanakkale 1915 Müzesi\'nin Açılışı Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla kente getirdiği 'Çanakkale 1915 Müzesi'nin açılışı yapıldı.

17.03.2014 16:11  Güncelleme: 16:19

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla kente getirdiği 'Çanakkale 1915 Müzesi'nin açılışı yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda kurulan ve Çanakkale Savaşı ile ilgili her türlü bilgi ve savaş malzemelerinin sergilendiği müzenin açılışını, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan yaptı. Açılışta konuşan Başkan Özcan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur' sözünü hatırlatarak, "Dünya savaş tarihinin en önemli zaferlerinden birisi olan Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünü büyük bir onurla ve sevinçle kutlamaktayız. Tarihini bilmeyen milletler tarihe gömülür. Bu nedenle Çanakkale Müzesi'ni kentimize getirerek, büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz dehası ve kahramanlarımızın verdiği büyük mücadelenin somut örneğini genciyle, yaşlısıyla tüm Mersin halkına sunduk. Özellikle öğrencilerimizin, tarihimizi görsel olarak çok daha iyi anlamaları açısından bu müzeyi gezebilmeleri için otobüs seferleri düzenleyip, öğrencilerimize ulaşım kolaylığı sağlıyoruz. Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünü bir kez daha coşkuyla kutlarken, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan savunmasında şehit düşen tüm kahramanlarımızı bir kez daha büyük bir minnet, saygı ve özlemle anıyorum" diye konuştu.

Açılışın ardından Başkan özcan, müzeyi gezdi. Çanakkale Savaşları ile ilgili her türlü bilgi ve görselin sergilendiği 'Çanakkale 1915 Müzesi', 1 hafta boyunca ücretsiz gezilebilecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale 1915 Müzesi'nin Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement