Çanakkale'de Gaziler Günü Törenleri - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de Gaziler Günü Törenleri

Çanakkale\'de Gaziler Günü Törenleri

Çanakkale'de, 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

19.09.2013 12:54

Çanakkale'de, 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. 12. Sınıf öğrencisi Elifcan Erdoğan okuduğu Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri adlı şiiri törene katılan vatandaşları ağlattı. Törende bir konuşma yapan Vali Vekili Hüseyin Kulözü, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verildiği bu anlamlı günde, birlik ve beraberliğimizin vatan ve bayrak sevgisinin birer simgesi olan siz değerli gazilerimizle birlikte olmaktan ve Gaziler Gününü kutlamaktan onur duyuyoruz. Şanlı tarihimiz şehit ve gazilerimizin yazdığı destanlarla doludur. Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşlarımızın şehit ve gazileri bunun en güzel örneğidir" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç, gazilerin, şehitler ile birlikte cumhuriyetin teminatı ve temel taşı olduğunu belirterek, "Kan dökülerek vatan oluşturulan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en büyük kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül'ün, İstiklal Savaşı Gazileri, Kore Gazileri, Kıbrıs Gazileri asker, polis tüm malul gazilerin, Türk vatanseverlik ve cesaretinin en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütünleştiği ve taçlandığı bir gün. 19 Eylül tüm gazilerimizin şeref günüdür.19 Eylül Türk vatanseverliğinin Türk kahramanlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le bütünleştiği bir gündür" dedi. Törene Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Av. Muharrem Erkek, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç ile gaziler, askerler ve bürokratlar katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de Gaziler Günü Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement