Çanakkale Ruhu Keçiören'de Yeniden Yaşatıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Ruhu Keçiören'de Yeniden Yaşatıldı

Çanakkale Ruhu Keçiören\'de Yeniden Yaşatıldı

Keçiören Belediyesi, Çanakkale Destanı’nı kurduğu dev platoda teatral gösteriler ile yeniden canlandırdı.

03.04.2017 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi, Çanakkale Destanı'nı kurduğu dev platoda teatral gösteriler ile yeniden canlandırdı.

Keçiören'de bulunan Çanakkale Şehitlik Anıtı'nda kurulan platoda Çanakkale Savaşı dönemine ait sahneler teatral gösteriler ile canlandırıldı. Programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da katıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Tarihin akışını değiştiren büyük destanın bu sene 102'nci yılı. 2009'dan bu yana düzenlediğimiz bu canlandırma ile o anları adeta yeniden yaşatıyoruz. Bu topraklarda hür yaşıyorsak bunu 18 Mart 1915'te Çanakkale geçilmez diyen yiğitlere borçluyuz. O kahramanlar vatanı kurtarmak için gittiler. Dönmeyi değil vatan için ölmeyi seçtiler. Yedi düvele karşı aynı ruh, aynı inanç ve aynı imanla çarpışarak Türk ordusunun kahramanca şahlanışını gösterdiler. Tüm dünyanın parmak ısırdığı bu büyük destan sadece tarihimizin önemli bir parçası değil, geleceğimizin de en güçlü dayanağıdır" ifadelerini kullandı.

"Keçiören 27 şehidiyle en fazla şehit veren ilçe oldu"

Başkan Ak, tarih şuuruna sahip olmayan toplulukların tarih yazamayacağını söyleyerek, "Biz bu güçlü tarihimizden aldığımız feyzle tam 101 yıl sonra 15 Temmuz 2016'da yeni bir destan yazdık. Ölümü öldüren kahramanlarımız işgale, istilaya geçit vermeyerek yeniden bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıktı. Biz kez daha bu ülke üzerinde oynanan hain oyunları bozdu. İman gücü, vatan aşkıyla sokağa dökülen yiğitlerimizden 248'i şahadet şerbetini içti. Keçiören 27 şehidiyle en fazla şehit veren ilçe oldu. Gençlerimiz tıpkı Çanakkale'deki 15'liler gibi şehit oldu" dedi.

Söz konusu etkinliklerle tarihi bağların, millet olma şuurunun güçlendirmesinin hedeflendiğini dile getiren Ak, "Bugüne kadar tarihi yerinde görmesi, şehitlik anıtında dua etmesi için yaklaşık 18 bin 494 kişiyi Çanakkale'ye gönderdik. Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın bir benzerini Kartaltepe Kent Ormanımıza inşa ettik. Şimdi de Keçiören girişine 15 Temmuz Şehitler Anıtı inşa ediyoruz. Bu anıtlar şühedaya duyduğumuz minnetin bir ifadesi, gelecek nesillere tarih mirasıdır. Atalarımız birlik ve beraberlikle kol kola, omuz omuza nasıl mücadele ettiyse bizler aynı şuurla hareket etmeli el ele vermeliyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, 'bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız'. Bugün de Çanakkale Destanı'nın önemli bölümlerini anlatan teatral gösterimizi başlatmış oluyoruz" diye konuştu.

Başkan Ak, söz konusu gösterilerin 8 Nisan tarihine kadar süreceğini ve Çanakkale Savaşı'nın önemli 8 ayrı sahnesinin canlandırılacağını ifade etti. Ak, "Platomuzda Seyit Onbaşı'nın insanüstü azmi ve gayretiyle top mermisini sırtlayışını, Conkbayırı savunmasını, asker uğurlama anını, çıkartma harekatını izleyebileceksiniz" şeklinde konuştu.

Platonun yanı sıra etkinlik kapsamında müze bölümünde savaşta kullanılan silah, mermi, askeri mühimmat ve askerlerin kişisel eşyaları da sergileniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Ruhu Keçiören'de Yeniden Yaşatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement