Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılına Doğru - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılına Doğru

Çanakkale Savaşları\'nın 100. Yılına Doğru

Gelecek yıl gerçekleştirilecek törenlere hazırlık kapsamında, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelandalı yetkililer bir araya geldi.

30.09.2014 14:32

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla gelecek yıl Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenecek törenlere hazırlık kapsamında, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelandalı yetkililer bir araya geldi.

2015 Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü'nün başkanlığında İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, 2015 yılında artacak ziyaretçi sayısına bağlı olarak gerçekleştirilecek hazırlıklar, 3 ülke arasında artarak devam eden dostluk ve diyaloğun önemi üzerinde duruldu.

Toplantıda, Avustralya ve Yeni Zelanda hükümetlerince "en fazla sayı" olarak kararlaştırılan ve Türkiye tarafından da uygun görülen, 25 Nisan'da yapılacak törenlere 10 bin 500 kişinin katılımı konusunun yanı sıra ziyaretçi girişi, kabul alanı, trafik yönetimi, sağlık, altyapı, ilk yardım, alan güvenliği ile ilgili düzenlemeler ve diğer hazırlıklar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Önceki yıllarda gerçekleştirilen törenler gibi 100. yıl törenlerinde benzer başarı gösterileceği, ülkeler arasında dostluk ve ilişkilerin gelişmesi açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğu dile getirildi.

Toplantıya, törenleri için Dışişleri Bakanlığınca atanan Koordinatör Büyükelçi Kemal Kaygısız, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş, Avustralya Törenler Genel Müdürü Tim Evans, Müsteşar Matt McKeon, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, Yeni Zelanda Gazi İşleri Genel Müdürü Jacki Couchman, Törenler Genel Müdürü Elaine Myers Davies, Yeni Zelanda Büyükelçi Yardımcısı Tui Dewes ile ülkelerin ilgilileri katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement