Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Antalya EXPO Center'da düzenlenen 3.Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı çerçevesinde Uluslar arası Coğrafi İşaretli Ürün Üreticileri Ağı ve Coğrafi İşaretler, Marka Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, fuara katılımı nedeniyle OriGIN Yönetim Direktörü Massimo Vittori'ye teşekkür etti. Erzincan tulum peynirinin ardından Finike portakalının da OriGIN'e üye olduğunu kaydeden Çandır, "20 ürünümüzü OriGIN'e üye yapmak için çaba sarf edeceğiz. Oda ve borsaların OriGIN'e üye olmasını tavsiye ediyoruz. 2 milyon üyesi olan OriGIN'e üye olması uluslar arası alana çıkmamızı sağlacak" dedi.
Çandır, Antalya'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı ile Türkiye genelindeki coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası boyutta tanıtılmasının sağlandığını söyledi. Türkiye'nin her ilinde kendisine özgü ürünlerinin bulunduğunu belirten Çandır, "Bu fuarla coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası boyutta tanıtılması sağlanıyor. Kendi ürünlerimizi daha iyi tanıtmamız için çok önemli bir olanak" diye konuştu. Çandır, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri fuarın oldukça verimli geçtiğini de belirtti.
OriGIN DİREKTÖRÜ VITTORI, COĞRAFİ İŞARETİN ÖNEMİNİ ANLATTI
OriGIN Yönetim Direktörü Massimo Vittori ise, İsviçre'de bulunan OriGIN Derneği'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dernek olarak coğrafi işaretleri korumayı, bütün dünyada aynı çatı altında birleştirmeyi amaçlayan bir dernek olduğunu anlatan Vittori, dernek bünyesinde çok sayıda alanında uzman firmanın yer aldığını ve dernek sayesinde firmaların sık sık bir araya gelerek deneyimlerini birbirlerine aktararak zenginlik oluşturduklarını kaydetti. Ürünlerin bulunduğu coğrafi özellikleri taşımaları gerektiğini belirten Vittori, "Coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası boyutta korunması gerekir. Zaman zaman coğrafi işaretle markalar karıştırılmakta, bunun da önüne geçilmeli. Bizim de derneğimiz coğrafi işaretli ürünlerin korunmasını, uluslararası boyutta tanıtılmasını amaçlamakta" diye konuştu. Antalya'da düzenlenen fuarı gezdiğini ve çok zengin ürün potansiyeli ile karşılaştığını dile getiren Vittori, Türkiye'nin her bir noktasında bulunan ürünleri fuarda gördüğünü kaydetti. Vittori toplantıya katılanların sorularını da yanıtladı.
Vittori, OriGIN'e üyeliği kabul edilen Finike İlçesi Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Celal Bülbül'e katılım belgesini sundu.
Oturum başkanlığını Prof. Dr. Selim Çağatay'ın yaptığı seminerde Türk Patent Enstitüsü marka uzmanı Seher Açıkel Özdemir coğrafi işaret kavramı ve önemini anlatırken, TPE marka uzmanı Şeyda Alan marka ve coğrafi işaretler tescil süreci hakkında bilgi verdi. - ANTALYA
Son Dakika › Yerel › Çandır, '20 Ürünü Origın'e Üye Yapmak İçin Çalışıyoruz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?