Çankaya Belediyesi Gençlik Festivali ile 19 Mayıs'ı kutluyor - Son Dakika
Yerel

Çankaya Belediyesi Gençlik Festivali ile 19 Mayıs'ı kutluyor

Çankaya Belediyesi Gençlik Festivali ile 19 Mayıs\'ı kutluyor

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı 'Gençlik Festivali' ile kutlayacak. İki gün sürecek etkinliklerde, Volkan Konak, Aleyna Tilki, Zakkum ve Pinhani Başkentlilerle buluşacak.

13.05.2024 14:03  Güncelleme: 14:04

(ANKARA) - Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı "Gençlik Festivali" ile kutlayacak. İki gün sürecek etkinliklerde, Volkan Konak, Aleyna Tilki, Zakkum ve Pinhani Başkentlilerle buluşacak.

Çankaya'da 19 Mayıs kutlamalarının merkezi Anıtkabir'in yanı başındaki Anıtpark ve Ahlatlıbel Atatürk Parkı olacak; bayram kentin dört bir yanında onlarca etkinlikle kutlanacak.

Çankaya Gençlik Festivali adıyla düzenlenen kutlamalar, 18 ve 19 Mayıs'ta gerçekleşecek dört büyük konserle taçlanacak. 18 Mayıs'ta saat 20.00'de "Zakkum" Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda sahne alacak. Aynı gün Aleyna Tilki de saat 21.00'de Anıtpark'ta düzenlenecek sevenleriyle buluşacak. 19 Mayıs'ta ise açılışı "Pinhani" yapacak. Ahlatlıbel Atatürk Parkı'ndaki konser saat 20.00'de başlayacak. Festivalin son büyük konserinde ise Volkan Konak sahne alacak. "Kuzey'in Oğlu" saat 21.00'de Anıtpark'ta Çankayalılarla bir araya gelecek.

"HAZİNE AVI" VE DANS GÖSTERİLERİ

Gençlik Festivali, 18 Mayıs'ta saat 12.00'de dev "Hazine Avı" etkinliği ile başlayacak. Kızılay ile Tunalı Hilmi Caddesi arasında düzenlenecek yarışmada gençler, 3-4 kişilik gruplar halinde Kızılay-Tunalı bölgesi arasında hazırlanmış gizli ve bulmacalı soruları bularak yaklaşık 20 ayrı noktayı ziyaret edip, görevleri gerçekleştirerek ilçenin en büyük avcısı olmak için yarışacak.

"Flash Mob Dans Gösterisi" ise 18 Mayıs'ta yapılacak. Ankaralı dört farklı dans ekibi Kızılay Karanfil Sokak ve Uğur Mumcu Parkı'nda saat 16.00'da  bir araya gelerek "flash mob" tarzında müzik ve dans dolu etkinliklere imza atacak.

ÜÇ BÜYÜK SANAT ATÖLYESİ

Festival kapsamında 18 Mayıs'ta gençler, üç büyük sanat atölyesinde bir araya gelecek. Sanatçı Hikmeti Tabiyeci ile Sokakta Sanat Atölyesi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde saat 13.00'te 'Sırlı İşler Heykel Atölyesi' ise Zülfü Livaneli Kültür Merkezi bahçesinde 14.00'te başlayacak. Festivalin en ilginç sanat atölyesine ise ünlü mural sanatçısı Aybars Yücel (Devak) imza atacak. Devak'ın eğitimleri ve söyleşileri ile gerçekleşecek "Duvar Boyama ve Mural Atölyesi" Kuğulupark'ta gerçekleşecek.

E-SPOR GENÇLİK KUPASI

Festival'in dikkat çeken diğer bir etkinliği ise bu yıl Çankaya'da ilk kez düzenlenen E-Spor Gençlik Kupası olacak. Anka Game Center'da düzenlenecek video oyun turnuvasında 16 genç takım Valorant oyununda 5'e 5 maçlarda ilk kez verilecek kupayı kazanmak için yarışacak.

GELECEĞİN ŞEFLERİ YARIŞACAK

Bayram günü ise Gençlik Festivali "leziz" bir etkinlikle devam edecek. 18-30 yaş arası genç şef adaylarının ve profesyonel şeflerin bir araya gelerek yeteneklerini sergileyeceği 'Geleceğin Şefleri Yarışıyor' etkinliği Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nin Mutfak Atölyesi'nde saat 12.00'de başlayacak. Yarışmada genç şefler belirlenen bir tema ve malzeme listesi ile hazırladıkları yemekleri jüriye sunacaklar. Çankaya'nın ilk yemek yarışmasında jüri koltuğunda ise şef Sercan Çam, Tarih ve Tarif'in kurucusu Ceren Bozkurt ile Doruk Erdal olacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Çankaya Belediyesi Gençlik Festivali ile 19 Mayıs'ı kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement