Çankırı Pomem'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Çankırı Pomem'de Mezuniyet Töreni

Çankırı Pomem\'de Mezuniyet Töreni

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanı Tiyek: "Bundan böyle polislik hizmetlerinin daha iyi gelişeceğini, sizlerin ve yakınlarınızın polis merkezlerine daha güvenle gideceğini buradan müjdeliyorum"

09.06.2014 13:15

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 13. dönem mezunlarını verdi

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanı Musa Tiyek, Çankırı POMEM Spor Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, polis teşkilatına yeni katılan meslektaşlarına başarı diledi.

POMEM'den mezun polis adaylarının teşkilatta hizmet kalitesini artıracağını anlatan Tiyek, "Sizler teşkilatımızın hizmet kalitesinin artmasına önemli katkılar sağlayacaksınız. Sizlerin en iyi şekilde yetiştirilmeniz için çalışılmıştır, bugün bu emeklerin boşa gitmediği görülmektedir. İnanıyorum ki polislik hizmetlerinin gelişmesi adına başlatılan bu süreç, herkesin üzerine düşeni yapmasıyla uzun yıllar devam edecektir" diye konuştu.

Tiyek, Çankırı POMEM'in Türkiye'de 2005 yılında ilk kurulan 5 eğitim merkezinden biri olduğunu vurgulayarak, şu anda hizmet veren 8 POMEM'den 3 bin 322 polis adayının mezun olduğunu aktardı.

"Bundan böyle polislik hizmetlerinin daha iyi gelişeceğini, sizlerin ve yakınlarınızın polis merkezlerine daha güvenle gideceğini buradan müjdeliyorum" diyen Tiyek, şöyle konuştu:

"Çünkü son yıllarda polisin eğitim seviyesinin yükseltilmesi adına önemli adım atılmıştır. Dünyada polislik anlayışındaki gelişmeler doğrultusunda sürekli hizmet içi eğitim verilerek, teşkilat üyelerinin sahip olduğu bilgi ve beceriler gelişmektedir. Son yıllarda gerçekleşen operasyonlarda, toplumsal olaylara müdahale ve benzeri olaylarda polisin vatandaşı kaybetmeye yönelik değil, kazanmaya yönelik soğukkanlı davranışları görmekteyiz."

Çankırı POMEM 2 bin 825 mezun verdi

POMEM Müdürü Ömer Sülün de 250 kişiyi mezun vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kurulduğu günden beri Çankırı POMEM'in 2 bin 825 mezun verdiğini aktaran Sülün, "Kaliteli güvenlik hizmeti için kaliteli polis, bunun için de kaliteli polis temel eğitimi gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğümüz öncülüğünde, genç polis adaylarımıza, 7 aylık eğitim-öğretim süresince, teorik bilgilerin uygulamaya döküldüğü, yaparak ve yaşayarak beceri kazandırmaya yönelik, modüler sistemde, uygulamalı eğitim verilmiştir" ifadesini kullandı.

Adaylara mesleki becerilerin yanında Atatürk İlke ve İnkılapları, insan hakları, Türk Milleti'nin milli, ahlaki ve manevi kültürel değerleri başta olmak üzere birçok konuda eğitim verildiğini dile getiren Sülün, "Okulumuzda edindiğiniz donanımla, Anayasamızda, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak belirlenmiş Türkiye Cumhuriyeti'ni, çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmak için bütün gücünüzle çalışacağınıza inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi ve dönem birincisi Ahmet Seçkin, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Program, polis yeminiyle sona erdi, Soma'daki maden faciası nedeniyle mezun polis adayları tören yürüyüşü yapmadı ve kep fırlatmadı.

Törene, Vali Yardımcıları Şerefnur Oktay, İbrahim Şahin ve Ahmet Atılkan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Özkan Ulutaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay, Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk ve aileler katıldı. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çankırı Pomem'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement