Cansız Mankeni Tezgahtar Yaptı, Satışlarını Katladı - Son Dakika
Yerel

Cansız Mankeni Tezgahtar Yaptı, Satışlarını Katladı

Sinan Kutlar - Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde, bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveleri karayolu kenarında kurduğu tezgahta satarak geçimini sağlayan kadın, tezgahın başında bulunamadığında sürücülerin dikkatini çekmek amacıyla cansız...

14.10.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinan Kutlar - Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde, bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveleri karayolu kenarında kurduğu tezgahta satarak geçimini sağlayan kadın, tezgahın başında bulunamadığında sürücülerin dikkatini çekmek amacıyla cansız mankeni giydirip tezgahtar görünümü verdi ve satışlarını artırdı.

Kadın çiftçi Havva Karakaya, AA muhabirine, ilçeye bağlı Dereçine beldesindeki bahçesinde yetiştirdiği kiraz, vişne, elma, erik, ceviz, armut, üzüm, kavun, karpuz, domates, biber, soğan gibi sebze ve meyveleri satarak ailesini geçindirmek amacıyla evinin kenarındaki Afyonkarahisar- Konya karayoluna birkaç yıl önce tezgah kurduğunu bildirdi.

Güçlükle yetiştirdiği ürünleri meyve hallerinde toptan düşük fiyata satmak yerine yol kenarında pazarlamayı tercih ettiğini belirten Karakaya, müşteriye doğrudan satışın daha karlı olduğunu söyledi.

-Evinin bahçesini dinlenme tesisine dönüştürdü-

Karakaya, zamanla müşterilerinin çoğaldığını ve talepleri karşılamak amacıyla evinin bahçesini, seyahat edenlerin hem dinlenip hem de alışveriş yapabileceği şekilde düzenlediğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Ailemin geçimini, iki çocuğumun okul masraflarını, mutfak masraflarını, üretim maliyetlerinin hepsini yol kenarında sattığım sebze ve meyvelerden karşılıyoruz. İlk olarak küçük bir tezgah kurarak ticarete başladık. Çoğu zaman bahçede vakit geçirdiğim için standın başında bekleyemiyorum. Alışveriş yapmak isteyen sürücüler, tezgahta kimse olmadığını düşünerek yola devam ediyordu.

'Standın başında sahibi var' izlenimi vermek amacıyla Ankara'dan cansız manken satın aldım. Ona gömlek, pantolon, ceket giydirerek tezgahın başına koydum ve satışlarımız ciddi oranda arttı. Şimdi hem evimin bahçesinde çalışıyorum hem de ürünlerimi pazarlıyorum. Bu mankene çok alıştık, evimizin bireyi gibi oldu."

Karakaya, bazı devamlı müşterileriyle dostluklar kurduğunu ve bayramlarda telefonla görüştüklerini de sözlerine ekledi.

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cansız Mankeni Tezgahtar Yaptı, Satışlarını Katladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement