Çekmen, "Vergi Kaçırmak En Büyük Suçtur" - Son Dakika
Yerel

Çekmen, "Vergi Kaçırmak En Büyük Suçtur"

Çekmen, "Vergi Kaçırmak En Büyük Suçtur"

Antalya'nın Korkuteli İlçesi Malmüdürü Halil Karayel, Korkuteli Kaymakam Vekili Mehmet Murat Çekmen'i ziyaret etti.

27.02.2013 17:04

Antalya'nın Korkuteli İlçesi Malmüdürü Halil Karayel, Korkuteli Kaymakam Vekili Mehmet Murat Çekmen'i ziyaret etti.

Vergi Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Kaymakam Vekili Mehmet Murat Çekmen, "Vergi kaçırmak en büyük suçtur. Yeni nesillere de verginin ne anlama geldiğini anlatmak gerekir. Alışverişlerde fiş alma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Ülkemizin refahı için herkesin yaptığı alışverişlerde fiş alması gerekiyor" diye konuştu.

Maliye'nin ülkedeki en özel kurumlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Çekmen, "Maliye özel bir kurumdur. Direk kıdem değişikliği yapılmaz. Diğer kurumlar içinde de büyük bir değeri vardır" dedi. Korkuteli'nde ve Elmalı'da devasa mermer ocakları olduğunu da belirten Çekmen, "Mermer ocakları buralarda faaliyet gösteriyor. Ancak Vergi Daireleri genellikle Afyonkarahisar ve Burdur'da bulunuyor. Bu da mali açıdan bir düşüşe neden oluyor. Buralarda faaliyet gösteren şirketler vergilerini başka illere ödüyor" dedi.

Korkuteli Mal Müdürü Halil Karayel ise, "Mermer ocakları buranın yolunu, doğasını ve havasını bozuyor. Ancak vergi geliri dışarıya gidiyor. İlçede bulunan büyük şirketlerde Antalya Kurumlar Vergi Dairesine kayıtlı. Bu nedenle tahsilat seviyesi düşüyor" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çekmen, 'Vergi Kaçırmak En Büyük Suçtur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement