Çerkezköy'ün Değerlerinin Galası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'ün Değerlerinin Galası Yapıldı

Çerkezköy\'ün Değerlerinin Galası Yapıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy'ün Değerleri DVD'si Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Konferans Salonu'nda halka tanıtıldı.

21.11.2012 11:03

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy'ün Değerleri DVD'si Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Konferans Salonu'nda halka tanıtıldı.

Yoğun katılımın olduğu programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Merkez Komutanı Binbaşı Memduh Ceylan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal ve Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Dinsever, İlçe

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim, Çerkezköy PTT Şube Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Esnaf Kredi ve Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile gaziler ve eşleri, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Arslan, Çerkezköy'ün duayen sanayicilerinden Ömer Kılınç, Şehit Dinçer Ersoy'un annesi Hatun Ersoy ve babası Mustafa Ersoy, okul müdürleri, öğretmenler ile 13 yaşında Atatürk'ü gören Orhan Körükçü katıldı.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile başlayan program Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce'nin konuşmasıyla devam etti. İlk olarak çalışmanın 6 ay gibi bir süre zarfında oluşturulduğu bilgisi veren İnce, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Ali Ertem'e teşekkür ederek, "hepimizin gönlünün derinliklerinde hep var olan kültür ve değerlerimizi hatırlatacağına, ortak geleceğimize daha güvenle yürümemize destek sağlayacağına, hemşerilik ve birlikte hareket etme duygularımızı daha güçlendireceğine inandığımız bu çalışmamızın Çerkezköy halkının birbirlerini daha çok sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklaşmalarına katkı sağlayacağına inanıyoruz." Dedi.

Dr. İnce bazı değerlerin kaybedildikten sonra kıymetinin bilindiğine vurgu yaparak, "Bu çalışmamızla ülkemizin dört bir yanından fabrikalarda çalışmak üzere Çerkezköy'de bir araya gelen hemşerilerimize Çerkezköy'ün tarihini, Çanakkale'de bu vatan topraklarını canları pahasına koruyan Ağrılı, Tokatlı, Diyarbakırlı, Tekirdağlı, Manisalı, Karslı, Konyalı, Ankaralı, Çerkezköylü Mehmetleri, kınalı kuzuları hatırlatmak; Trakya Manevraları sebebiyle 1937'de bölgemizde bulunan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak, belki gözümüzden kaçabilen ancak nice erlerimizin mücadele ettiği 1950 Kore Savaşı'nı ve 1974'de Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev yapan kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi yad etmek istiyoruz. Kıymetini kendilerini kaybettikten sonra fark ettiğimiz bu değerlerimizi en azından isimleriyle ve yaşadıklarıyla gelecek nesillere hatırlatmayı ve aktarmayı Çerkezköy Belediyesi olarak bir görev biliyoruz. " Diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce çalışmanın 58 dakika olduğunu ifade ederek, "Amaç, Çerkezköy Halkı'nın savaşlardaki zulme karşı verdiği mücadeleleri öğrenmek ve ismi gibi projenin Çerkezköy'ün bir değeri olmasını sağlamak. Buraya farklı illerden gelen pek çok çocuğumuz hala kendi topraklarını anlatıyor, ama şu da bir gerçek ki bizler artık Çerkezköylüyüz. Dolayısıyla buranın değerlerini de bilmemiz gerek." ifadelerini kullandı. Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, çalışmanın oluşumunda katkı sunanlara tek tek teşekkür ederek, öğretmenlerden DVD'yi öğrencilere izlettirmelerini istedi.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından DVD'nin izlendi. Gerçekleştirilen DVD sunumunun ardından Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı Projenin senaryosunda emeği geçen Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Müdürü Mustafa Türk ve lise öğretmenlerinden Ümit Akagündüz ile Nevzat Boğuş'a, ayrıca DVD'nin seslendirmesini yapan ÇTSO Lisesi öğretmenlerinden Fikret Puza'ya çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Tören katılımcıların fotoğraf çektirmesi ile sona ererken, katılımcılara DVD hediye edildi.

21.11.2012 10: 42: 51

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'ün Değerlerinin Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement