Cezaevinde Annesinin Yanında Kalan Bebek Öldü - Son Dakika
Yerel

Cezaevinde Annesinin Yanında Kalan Bebek Öldü

Konya'da cezaevinde olan annesinin yanında kalan 51 günlük "Kader" bebek, hayatını kaybetti.

19.03.2013 16:22

Konya'da cezaevinde olan annesinin yanında kalan 51 günlük "Kader" bebek, hayatını kaybetti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gülperi D. (19) ve birlikte yaşadığı Bulduk T, yaklaşık 3 ay önce bir suçtan dolayı tutuklandı.

Hamile olan Gülperi D, Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndayken 51 gün önce "Kader" adını verdiği bir kız bebeği dünyaya getirdi.

Doğduğundan bu yana sağlık problemleri olan Kader bebek, bu sabah hayatını kaybetti.

-Cezaevinde olduğu için "Kader" ismi verilmiş-

Gülperi D'nin anneannesi Gülperi Kocaturaç (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada, torunu Gülperi D'nin, kızını cezaevindeyken dünyaya getirdiğini söyledi.

"Doğduğundan bu yana cezaevinde olduğu için torunuma 'Kader' ismini vermiştik" diyen Kocaturaç, erken doğum nedeniyle Kader'in bir süre kuvözde tutulduğunu bildirdi.

Bebeğin doğumdan sonra sürekli sağlık problemleriyle boğuştuğunu anlatan Kocaturaç, şunları kaydetti:

"Kızım bebeği olduğuna çok seviniyordu. Ancak mutluluğu kısa sürdü. Ondan geriye sadece bir fotoğraf kaldı. Gülperi'nin 3 yaşındaki oğlu Yiğit'e de ben bakıyorum. Yiğit sürekli annesini soruyor. Ona da yalan söylemek zorunda kalıyorum. Gülperi'nin de morali çok kötü. Morallerinin düzelmesi için Yiğit'i bir süreliğine annesinin yanına göndereceğim."

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri ise erken doğumla dünyaya gelen Kader bebeğin, bir süre hastanede kuvözde tutulduğunu belirtti.

Tedavisinin ardından bebeğin cezaevindeki annesinin yanında kalmaya başladığını ifade eden yetkililer, " Bebek, bu sabah annesi emzirirken rahatsızlanmış. 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri, bebeğin öldüğünü belirledi" dedi.

Muhabir: Metin Bolat/ Rıfat Yerlikaya

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cezaevinde Annesinin Yanında Kalan Bebek Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement