CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Açıklaması

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Açıklaması

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "AKP iktidarı maalesef öyle bir konuma getirdi ki toplumu şu anda Doğu ve Güneydoğu illerimizin ortalama yüzde 54'ü yeşil kart ile geçiniyor."

28.07.2013 17:32

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "AKP iktidarı maalesef öyle bir konuma getirdi ki toplumu şu anda Doğu ve Güneydoğu illerimizin ortalama yüzde 54'ü yeşil kart ile geçiniyor. Yeşil kartla geçindiği için insanları sadaka kültürüne alıştırdı." dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kafkas Arı Otelinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Öğüt, AKP iktidarı halkı sadaka kültürüne alıştırdığını iddia ederek şöyle devam etti:

"AKP iktidarı maalesef öyle bir konuma getirdi ki toplumu şu anda Doğu ve Güneydoğu illerimizin ortalama yüzde 54'ü yeşil kart ile geçiniyor. Yeşil kartla geçindiği için insanları sadaka kültürüne alıştırdı. Ayda 100 ila 150 lira arası para veriyor, gıda maddesi veriyor, kömür veriyor ondan sonra diyor ki yeşil kartın devam etmesini istiyorsan bana oy vereceksin. Tabi maalesef Hükümetin, devletin temsilcileri bunu yapıyor ve hem muhtarları hem de köylüleri tehdit ediyor zaman zaman ve biz bunlara tanık olduk. Bir de devamlı Türkiye genelinde sadece Ardahan'da değil, bu mübarek ramazan nedeniyle durmadan bir gıda maddesi dağıtıyor ve korkunç derecede büyük bir finans, büyük bir para var. Şimdi Türkiye nasıl kalkınacak, balık yemeyi değil balık tutmayı öğretmek lazım. Ama AKP tamamen onun tersi balık yedirerek insanları kendine bağlayıp sadaka kültürüyle insanları kendine bağlıyor."

Öğüt, Ak Parti Ardahan İl yönetiminin vatandaşlara gece kumanya dağıtımını da eleştirerek, "Ak Parti il yönetimi 28 Temmuz sabahı sahura kadar tüm mahallelerde gıda malzemesi dağıttı. Bu haram para değilse neden gece dağıtıyorsun, helalse kardeşim gündüz dağıt ve vatandaşta alsın. Dün akşam gece sahura kadar Ardahan'ın bütün mahallelerine gıda malzemesi dağıldı. Bu olay aynı zamanda Ardahan halkını aşağılayarak onların fakirliği ve yoksulluğuyla alay edip, onları sadaka kültürüyle kendine bağlamaktır. Bu olay bu toplumu aşağılamaktır, bu toplumu onurlu halden onursuz hale getirmektir. Benim toplumum şereflidir, onurludur, vatanına, milletine, bayrağına bağlıdır. Ama bu toplumu bu hale getirip sadaka kültürüne muhtaç kılanlar utansın" şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement