CHP Bursa Milletvekili Kaleli."Türkiye'de Sadece Hizmet Sektörüne Yönelik, Üretmeyen Bir Toplum... - Son Dakika
Yerel

CHP Bursa Milletvekili Kaleli."Türkiye'de Sadece Hizmet Sektörüne Yönelik, Üretmeyen Bir Toplum...

CHP Bursa Milletvekili Kaleli."Türkiye\'de Sadece Hizmet Sektörüne Yönelik, Üretmeyen Bir Toplum...

"Türkiye'de sadece hizmet sektörüne yönelik, üretmeyen bir toplum oluşturuldu" dedi.

25.01.2013 09:45

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli,

" Türkiye'de sadece hizmet sektörüne yönelik, üretmeyen bir toplum oluşturuldu" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile Gümüşhane'ye gelen Kaleli, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz ve partililerle bir araya geldi.

Kaleli, burada yaptığı konuşmada, 24 Ocak tarihinin araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü olduğunu anımsatarak, "Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünde onu bir araştırmacı gazeteci olarak mumla arıyoruz. Bugün Gaffar Okkan, İsmail Cem ve Aydın Güven Gürkan'ın da ölüm yıldönümleri. Onları da rahmet ve özlemle anıyoruz" diye konuştu.

Kaleli, CHP'nin yerel seçimlere çok daha güçlü hazırlandığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Genel seçimlerden itibaren yerel seçimler için çalışmaları sürdürüyoruz. Parti içinde bu anlamda ciddi çalışmalar yaptık. Toplumun her kesiminin çok sorunlu ve sıkıntılı olduğunu görüyoruz ve bunları nasıl çözümleyebiliriz diye vatandaşlarla görüşüyoruz. Çeşitli projelerimiz var. Şubat sonu, mart başı gibi büyük şehirlerimizde belediye başkan adaylarımız yoklanmış olacak. Çok güçlü bir şekilde CHP yerel seçimlere hazırlanıyor. Genel seçimlerden beri yerel seçimler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Türkiye'de sadece hizmet sektörüne yönelik, üretmeyen bir toplum oluşturulduğunu öne süren Kaleli, şunları kaydetti:

"CHP hem geçmişine sahip çıkan hem de vatandaşının geleceğini iyi planlayan, onlarla ortak akılda hareket etmeye son derece yatkın bir partidir. Biz eşitlikçi, insani, hak ve özgürlüklerden, demokrasiden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Güçlü ülkeyiz derken bir taraftan da vatandaşların işsizlik sorunu yaşadığı illerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye'de tarımdan, köylüsünden, emeklisinden, sanayicisinden vazgeçip sadece hizmet sektörüne yönelik, üretmeyen bir toplum oluşturuldu. Dolayısıyla da ne üretiyoruz, ne paylaşıyoruz. Sadece bir şeyleri tüketiyoruz. Tasarruf bilincimiz de tamamen yok oldu. Türkiye artık bir çıkmaza doğru gidiyor. Umarız kardeş kavgalarıyla, sınır kavgalarıyla bu sıkıntılarımız daha da büyümez ve bizler daha zor duruma düşmeyiz. Türkiye'nin makro göstergeleri iyi gibi görünse de Türkiye gerçekte mikro anlamda büyük sıkıntıları yaşıyor."

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Muhabir: Osman Yetim

Yayıncı: Asena Akçay - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Bursa Milletvekili Kaleli.'Türkiye'de Sadece Hizmet Sektörüne Yönelik, Üretmeyen Bir Toplum... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement