CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Bilecik'te - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Bilecik'te

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Bilecik\'te

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

12.03.2014 16:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sabah saatlerinde Bilecik'e gelen ve Akasya altı mevkiinde partililerce karşılanan Matkap, Tevfikbey Caddesi'nde bulunan CHP seçim koordinasyon merkezine geldi. Merkez önünde açıklama yapan Matkap, hükümetin hukuken olduğunu fakat fiilen olmadığını ifade ederek, "Dört bakanı yolsuzluk yapmak suçundan dolayı istifa etmek zorunda kalmış bir hükümet. Başbakanı her gün seçim meydanında, kendini savunmak zorunda kalmış bir hükümetin Türkiye'yi yönetme kudreti, takati kalmamıştır. Tabii demokratik bir ülkeyiz, mecburen sandıkları bekleyeceğiz. Bunda bir tuhaflık da şu; Başbakan, kendisi ve eski bakan arkadaşları hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet olaylarının 30 Mart sandıklarında aklanacağını umut ediyor. Türkiye küçük bir köy artık. Çağdaş dünya ailesinin bir ferdidir Türkiye. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir mantık olamaz ve böyle bir mantık yoktur" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, "Erken seçim bekliyor musunuz?" şeklindeki sorusunu cevaplayan Matkap, fiilen olmayan bir hükümetin Türkiye'yi yönetme şansı olmadığını belirterek, "Türkiye'nin de hükümetsiz kalma şansı yoktur ama yine de bir umutla Türkiye seçmenine üzülerek söylüyorum, çok saf bir yere oturtularak, 'İşte biz, evet güçlü çıkarsak bu sandıkta mahkemeye de gitmeyiz' düşüncesi var. Eğer mahkeme yoksa, eğer mahkeme bağımsız ve tarafsız değilse o rejimin adı zaten demokratik rejim olmaz. O kabile rejimi olur, o muz cumhuriyeti olur. Biz buna izin vermeyiz. Bu devleti kuran partiyiz biz. Onun için Mustafa Kemal Atatürk boşuna, 'İki önemli eserim var, biri Cumhuriyet, biri de Cumhuriyet Halk Partisi' dememiş" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Matkap, CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Sungur Turan ve partililerle esnaf ziyareti yaptı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Bilecik'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement