Bu fabrikada sadece kadınlar çalışacak- 200 kadının istihdam edileceği 'Yüzde Yüz Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası' açıldı - Son Dakika
Yerel

Bu fabrikada sadece kadınlar çalışacak- 200 kadının istihdam edileceği 'Yüzde Yüz Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası' açıldı

Bu fabrikada sadece kadınlar çalışacak 200 kadının istihdam edileceği 'Yüzde Yüz Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası' açıldıAYDIN Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın Aydın'a kazandırdığı ve sadece kadınların istihdam edileceği 'Yüzde Yüz Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası' düzenle...

16.03.2022 13:09  Güncelleme: 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu fabrikada sadece kadınlar çalışacak

200 kadının istihdam edileceği 'Yüzde Yüz Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası' açıldı

AYDIN Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın Aydın'a kazandırdığı ve sadece kadınların istihdam edileceği 'Yüzde Yüz Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası' düzenle tören ile hizmete açıldı. Başkan Atay, "2 yıl içerisinde bu fabrikanın geliri Efeler Belediyesi'nin bütçesinin yarısına eşit hale gelecek" dedi.

Efeler Belediyesi tarafından Tepecik Mahallesi'nde kurulan; otomasyondan paketlemeye, barkotlamadan yönetim kademesine kadar üretimin her aşamasında 200'den fazla kadının istihdam edileceği 'Yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası' için açılış töreni düzenlendi. Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve CHP Enerji ve Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, CHP'li belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay kadınların toplumda hak ettiği değeri tam olarak alamadığına vurgu yaparak, "Bu toplumda yıllardan bu yana hak ettiğiniz değeri alamadınız. Erkekler aldı, kadınlar almadı. Sizin hak ettiğiniz değeri alıncaya kadar belediye başkanı olarak sonuna kadar sizin yanınızdayım. Güçlü kadın istiyoruz, eşitlik istiyoruz. O güçlü kadını olabilmek için de; üretken, bağımsız ve özgür olmak ile birlikte para kazanmanız da gerekiyor. İşte bu fabrikamız tam size göre" dedi.

"Fabrikanın geliri 2 yılda belediye bütçesinin yarısına eşit hale gelecek"

Fabrikanın gelirinin 2 yıl içerisinde Efeler Belediyesi'nin bütçesinin yarısı kadar olacağını iddia eden Başkan Atay, "200 civarında kadın işçi kardeşim bu fabrikada çalışacak. Arkadaşlarımız üretecek bizler de onların ürettiklerini alarak bu fabrikada işleyerek para kazanacağız. İnanıyorum ki 2 yıl içerisinde bu fabrikanın geliri Efeler Belediyesi'nin bütçesinin yarısına eşit hale gelecek" dedi.

"Her şey benden, üretmek sizden"

Konuşmasının sonunda kadınlara seslenerek müjde veren Atay, "Siz her şeyin en iyisine layıksınız. Yüreklerinizde çok büyük bir sevgi besliyorsunuz. Bu sevginin mutluluğa dönüşmesi için bugün burayı açıyoruz. Hepinizi bu fabrikada çalıştıramayacağım ama hepinizi patron yapmaya kararlıyım. Gideceksiniz köye, tarlalar kiralayacaksınız. Size söz veriyorum; tohumu, fidesi, gübresi, traktörü, traktörün akaryakıtı benden. Kısacası her şey benden, ama üretmek sizden. Sizlerin elde ettiğiniz ürünleri de peşin olarak alacağım. Size söz veriyorum, patron olmaya var mısınız?" diye sordu.

"Kadının olduğu yerde güzellik olur"

CHP Balıkesir Milletvekili ve CHP Enerji ve Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da Başkan Atay'ı kadınlara verdiği değerden dolayı tebrik ederek, "Efeler'de 'yüzde yüz kadın' diyerek yola çıkıp bunu tamamladığı ve hem tarıma hem de kadına destek verdiği için Fatih beyi tebrik ediyorum. Kadının olduğu yerde güzellik olur, kadının değdiği yerde bereket olur. İşte bu bereketin bir tanesi de Fatih başkanımızın uğraşları ve mücadelesi sonucu meyve verdi ve inanıyorum ki bu güzellikler Efeler'de artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve protokol üyeleri fabrikayı gezerek yetkililerden gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Atay'ın üretime açtığı, Şevketiye Mahallesi'nde belediyeye ait tarım arazisinde yetiştirilen şevketibostanlar ve Baltaköy Mahallesi'nde yetiştirilen enginarlar toplanarak, Yüzde Yüz Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası'na ulaştırılacak. Enginar başta olmak üzere şevketibostan, kekik, kestane, incir gibi yöresel ürünler fabrikada kadın çalışanlar tarafından işlenerek, ülkenin dört bir yanındaki vatandaşların tüketimine sunulacak.

Bu fabrikada sadece kadınlar çalışacak- 200 kadının istihdam edileceği \'Yüzde Yüz Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası\' açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu fabrikada sadece kadınlar çalışacak- 200 kadının istihdam edileceği 'Yüzde Yüz Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası' açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement