CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Lagün Kitap Günleri'nde Küçükçekmecelilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Lagün Kitap Günleri'nde Küçükçekmecelilerle Buluştu

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Lagün Kitap Günleri’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Türkiye’deki siyasal gelişmeleri ve gündemi değerlendiren siyasetçi ve yazar Yunus Emre, söyleşinin ardından kitaplarını imzalayarak, Küçükçekmeceliler'le sohbet etti.

10.06.2022 10:54  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği Lagün Kitap Günleri'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Türkiye'deki siyasal gelişmeleri ve gündemi değerlendiren siyasetçi ve yazar Yunus Emre, söyleşinin ardından kitaplarını imzalayarak, Küçükçekmeceliler'le sohbet etti.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği Lagün Kitap Günleri'ne konuk oldu.

Türkiye'deki siyasal gelişmeleri ve gündemi değerlendiren Emre, Türkiye'nin demokrasiden uzaklaştığının altını çizerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 2017 yılında yepyeni bir ortama girildi. Bir anayasa değişikliği referandumu yapıldı ve bu değişim Türkiye'yi demokrasiden uzaklaştırdı. Türkiye'de bugün karşı karşıya kaldığımız sorunların temelinde bu var. Adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ya da Türk Tipi Başkanlık dendi ama Türkiye'yi demokrasiden uzaklaştıran temel hak ve özgürlükler açısından gerilemesine sebep oldu. Olağanüstü hal koşulları altında yapıldı. Anayasa hukukçularının sorgusuz sualsiz üniversiteden atıldığı halkın doğru bilgilenme imkanının olmadığı bir referandumdu. Sonrasında yasama, yürütme, yargı kuvvetler ayrılığı ilkesi ortadan kalkmış oldu. Çağdaş demokrasilerde bu üç devlet işleminin ayrı olması gerekir."

"TÜRKİYE'Yİ BU KARANLIKTAN ÇIKARACAK BİR KADROYA SAHİBİZ"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamadığı için Türkiye hakkında ihlal prosedürü başlatıldığını söyleyen Emre, şöyle devam etti:

"Bir ülke için bu feci bir durumdur. Bunun anlamını Türkiye'de hakkın, hukukun, adaletin olmadığının uluslararası alanda tescili demektir. Geçtiğimiz aylarda 6 parti bir araya gelerek, Türkiye'yi nasıl bir demokratik geleceğe taşıyacağımızı ortaya koyduk. Buraya kadar da kolay gelmedik. Çok ağır bedeller ödendi. Çok zorluklar yaşandı. Önümüzdeki seçimlere güvenle bakıyoruz. Memleketin hali çok kötü. Ekonomik durumu anlatamaya gerek yok. Hem hayat pahalılığı, gençlerin işsizliği, borçlanma bakımından … Takipteki alacaklılar 23 milyonu geçmiş durumda. Kötü bir manzara var. Bu konuda iyi bir hazırlık içindeyiz. İyi bir kadroya sahibiz. Türkiye'yi bu karanlıktan çıkaracak bir kadroyu sahibiz. Büyük bir umudumuz var. Bu umudumuzun kaynağı sizlersiniz. Demokrasi talep eden milyonlarca insanımız var. Bu karanlığı yırtıp atacağız. Az kaldı diyoruz."

"KÜÇÜKÇEKMECE'DEKİ BU ETKİNLİĞİ ÇOK ÖNEMSİYORUM"

Söyleşinin ardından katılımcılarla sohbet eden Yunus Emre, 15 yıla yakın Atakent Mahallesi"nde yaşadığını belirterek, "Lagün Kitap Günleri'ni çok önemsiyorum. Türkiye'de belediyecilik dendiği zaman hem akla şehircilik geliyor ancak kültür- sanat edebiyat araştırma gibi meseleler de belediyecilik açısından çok önemli. Bu etkinliğin Küçükçekmece'de gerçekleşiyor olması mutluluk verici bir gelişme. Bunların kendini aşarak devam etmesini diliyorum" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Lagün Kitap Günleri\'nde Küçükçekmecelilerle Buluştu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Lagün Kitap Günleri'nde Küçükçekmecelilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement