CHP'li Gençler 'Muammer Taşdelen' Dedi - Son Dakika
Yerel

CHP'li Gençler 'Muammer Taşdelen' Dedi

CHP\'li Gençler \'Muammer Taşdelen\' Dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozdoğan Gençlik Kolları olağan kongresinde tek liste ile gidilen seçimde 'Muammer Taşdelen' dönemi başladı.

21.05.2012 19:06

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozdoğan Gençlik Kolları olağan kongresinde tek liste ile gidilen seçimde 'Muammer Taşdelen' dönemi başladı.

Divan Başkanlığını CHP Merkez Bilim Yönetim Kültür Platformu Danışmanı Kerem Yıldırım'ın, divan üyeliklerini CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Güneri ve Yaşar Barış Mammacı'nın yaptığı genel kurula CHP'li İl Genel Meclis Üyesi İsmail Kaya, CHP Bozdoğan ilçe başkanı Hikmet Saatçi ve yönetim kurulu, Aydın Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Tunçer, Karacasu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Durmaz, CHP'li Bozdoğan Belediye Meclis Üyeleri, Bozdoğan CHP Gençlik Kolları eski Başkanları Ayhan Tokgöz ve Fikret Değer ile çok sayıda partili katıldı.

Yönetim Kurulunun çalışma raporunu okumasından sonra yönetim genel kurulu tarafından oy birliği ile ibra edilmesinin ardından söz alan Muammer Taşdelen, öncelikle 19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramının bu kadar sönük ve üstü kapalı kutlanmasının burukluğu içerisinde bulunduklarını belirtti. Taşdelen; "Bir ülke düşünün ki gençleri nüfusunun yarısından fazlasını oluşturuyor. Aynı ülkenin gençleri dünya sıralamalarında ilk Bin içerisine zar zor girebilen üniversitelerde eğitim almak için her sene değişen bir sınav sistemine tabii tutuluyor. Yine bir ülke düşünün ki her 100 gencinden 22'si işsiz olsun. Üniversiteyi okuyanları iş bulamasın, yüz binlerce genci atanmayı beklesin ve birçoğu atanmadığı için intihar etsin. Böyle bir ülkenin başbakanı kalkıp "biz gençlerin dindar yetişmesi için elimizden geleni yapacağız" diyerek; gençleri arasına ayrımcılık koyuyor, nifak tohumları ekiyor ve onları kamplara bölüyor. Yani biz gençleri parçalamaya ve ayrıştırmaya çalışıyor. Diğer yandan; ülkenin gençleri işsizlikten kırılıyor, parasız eğitim isteyenler 19 ay cezaevinde tutuluyor, konser bileti satanlara 13 yıl ceza veriliyor, AKP'yi ve YÖK'ü eleştiren gençler üniversiteden uzaklaştırılıyor"

"ARTIK YENİ BİR YOLA İHTİYAÇ VAR"

Bizim sorguladığımız kavram dindarlık değil diyen Taşdelen; "Hangi dine mensup olursa olsun, hangi inanca sahip olursa olsun, insanların yaşam tarzlarına söz söylemek ne iktidarın ne de herhangi bir siyasi partinin haddine değildir. İktidar din tüccarlığı yaparak Türkiye toplumunun dini duygularını istismar etmektedir. Buna izin vermeyeceğiz. Herkesi bu ayrımcı zihniyete karşı örgütleyeceğiz. Artık yeni bir yola ihtiyaç var. Artık meydanı boş bulup istedikleri gibi at koşturanlara karşı tek bir ses olarak haykırmaya ihtiyaç var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak bu sesin çatısı olmaya hazırız. Ülkemizin bütün değerlerini yeniden bir araya getirmek için, huzur için güven için aydınlık yarınları kurmak için geliyoruz. Geleceğe hep birlikte güvenle bakmak istiyoruz."

"KÜRSÜLER SİZDE KALSIN, SOKAKLAR BİZE YETER"

İnanç ayrımı yapmadan, etnik köken ayrımı yapmadan, kültürel farklılıkları gözetmeden ülke olarak hep beraber kardeşlik türküleri söyleyeceğimiz halkın iktidarına koşmak istediklerini ifade eden Taşdelen; "Güzel halkımız insanca kardeşçe ve bir yaşamayı hak ediyor. Kutuplaşmaları ve ayrışmaları bu coğrafyadan yok etmek tüm kültürel zenginliklerimizi harmanlamak için bütün inancımızla sevgimizle ve umutlarımızla yaşıyoruz. Mustafa Kemal'den Deniz Gezmişlere Deniz Gezmişlerden Uğur Mumculara miras bırakılan tam bağımsız Türkiye arzumuzu yüreğimizde taşıyoruz. Biz haksızlıklar karşısında susmayacağız, dilsiz şeytan olmayacağız. Buradan Gözü donmuş siyasetçilere haykırıyoruz; kürsüler sizde kalsın, sokaklar bize yeter. 'Bizler dürüst, ilkeli, sorumluluk ve yurtseverlik duygusu yüksek, her alanda demokratikleşmeye, laik Cumhuriyete, sosyal ve hukuk devletine gönül vermiş erdemli siyasetin tek adresi olan CHP çatısı altında bulunmaktan çok mutluyuz'. Ne mutlu Cumhuriyet Halk Partiliyim diyene Ne Mutlu Atatürkçüyüm diyene Ne Mutlu Türküm diyene" diyerek konuşmasını sona erdirdi.

"GENÇ LİSTE BOZDOĞAN'A YÖN VERECEK"

Konuşmaların ardından yüz delegenin oy kullandığı tek listeli seçimde Bozdoğan CHP Gençlik Kolları Başkanı Muammer Taşdelen seçilirken, listesinde Serkan Turgay Bacakoğlu, Murat Çırak, Çağlar Çiftçioğlu, İbrahim Elçi, Çağlar Evcin, Hafize Kolu, Volkan Mutlu, Ulu Mehmet Öztürk, Seda Süngü ve Muhammer Türkol yer aldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Gençler 'Muammer Taşdelen' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement