CHP'li Köprülü Köpek Katliamını Meclise Taşıdı - Son Dakika
Yerel

CHP'li Köprülü Köpek Katliamını Meclise Taşıdı

CHP\'li Köprülü Köpek Katliamını Meclise Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Çorlu'ya bağlı Marmaracık Beldesi'nde ortaya çıkarılan köpek katliamı konusunu meclis gündemine taşıdı.

22.04.2013 15:09

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Çorlu'ya bağlı Marmaracık Beldesi'nde ortaya çıkarılan köpek katliamı konusunu meclis gündemine taşıdı. Köprülü, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Köprülü önergesinde: "Çorlu'ya bağlı Marmaracık Beldesi'nde yapılan kazılarda çok sayıda sokak köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğü ve toprağa gömüldüğü ortaya çıktı. Hayvan severlerin ve duyarlı vatandaşların ihbarları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararıyla başlatılan kazı çalışmalarında; köpeklerin itlaf edilerek gömüldüğü iddia edildi. Yapılan kazı çalışmalarında köpek tüyleri, kan lekeleri ve ağır kokular olduğu yönünde tespit yapıldığı da tutanak altına alınmıştır. Tekirdağ'da tüm hayvan severleri ayağa kaldıran bu skandalla ilgili belirsizlikler sürmektedir. En fazla hayvan katliamının AKP hükümeti döneminde yapıldığına vurgu yapan dernekler, AKP'li Marmaracık Beldesinde yaşanan bu olayın derhal çözülerek sorumluların hesap vermesini beklemektedirler. Daha önce TOKİ konutlarında sokak hayvanlarının zehirlenmesi, Ağrı'da sokak hayvanlarının silahla vurularak öldürülmesi, Urfa'da yüzlerce köpeğin zehirlenerek öldürülmesi olayları hafızalardayken, Tekirdağ'da da benzer bir örneğin gerçekleşmesi AKP'nin hayvanlara karşı izlediği politikayı bir kez daha göstermiştir. Hayvanları yaşatmak yerine ne şekilde öldüreceğini yasayla belirlemeye çalışan hükümet gelen tepkiler üzerine Hayvan Hakları Yasası'nda şimdilik geri adım atmak zorunda kalmasına rağmen kendine bağlı belediyelerde hayvan katliamına cesurca devam etmektedir" ibarelerine yer verdi.

Köprülü önergesinde şu soruları da sıraladı: "Marmaracık Beldesinde yüzün üzerinde köpeğin öldürülerek toprağa gömüldüğü iddiaları doğru mudur? Vatandaşların Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları suç duyurusu neticesinde bölgede arama çalışması yapılacağı haberi üzerine, öldürülen köpeklerin bir gün önce Marmaracık Belediyesi ekiplerince gömüldükleri yerden çıkarıldığı doğru mudur? Savcılık talimatı ile yapılan kazı çalışmalarında, bölgede köpek gömüldüğüne dair izler olduğu, kan lekeleri, köpek tüyleri olduğu yönünde ki bulgular ışığında bir soruşturma başlatıp sorumluları tespit etmeyi ve gerekli cezayı vermeyi düşünüyor musunuz? Marmaracık Belediyesi tarafından 70'e yakın köpeğin 5 bin 700 TL karşılığında bir veterinerlik firmasına (mobil kısırlaştırma) aşılatıldığı ifade edilirken, hayvan severler tarafından belirtildiğine göre; bu köpeklerin hepsinin birden bire ortadan kaybolduğu, sokak köpeklerinin ne kısırlaştırıldığı, ne aşılandığı, ne de küpe takıldığı iddiaları doğru mudur?"

(SŞ - )

22.04.2013 14: 58: 57

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Köprülü Köpek Katliamını Meclise Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement