CHP'li Mustafa Sarıgül Bodrum'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP'li Mustafa Sarıgül Bodrum'da Açıklaması

CHP\'li Mustafa Sarıgül Bodrum\'da Açıklaması

"Bütün demokratik ülkelerde ilk turda her parti kendi adayını gösterir. İkinci turda zaten çatı adayı oluşuyor"

11.06.2014 20:49  Güncelleme: 17:16

Yerel seçimlerde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, "Bütün demokratik ülkelerde ilk turda her parti kendi adayını gösterir. İkinci turda zaten çatı adayı oluşuyor" dedi.

Sarıgül, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "çatı aday" fikrini doğru bulmadığını ifade etti.

Ama CHP yönetimi tarafından verilen karar doğrultusunda çalışacağını belirten Sarıgül, "Bütün demokratik ülkelerde ilk turda her parti kendi adayını gösterir. İkinci turda zaten çatı adayı oluşuyor. Ortak aday ortada kalır. Ortak adayın kolay kolay sahibi olmaz. Biz CHP olarak adayımızı göstermeliyiz. Diğer siyasi partiler de adayını göstermeli" diye konuştu.

Yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Sarıgül, "İstanbul'da CHP tarihinin en yüksek oyunun aldık. İstanbul'da sayımlar bir kez daha yapılsaydı sonuç çok farklı olabilirdi. Sandıklara güvenenler, halkın verdiği oyu tutanaklara farklı bir şekilde yazmayanlar sayımdan korkmaz. Muhalefet 'sayımlar tekrar yapılsın' diyorsa iktidar 'sayımlar derhal yapılsın' der. Maalesef sandıklarda halkın verdiği oyu biz koruyamadık" ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki süreçte de siyasetin içerisinde yer alacağını dile getiren Sarıgül, şunları kaydetti:

"Mustafa Sarıgül'ün bireysel bir talebi yok. Benim nereye gideceğime, benim yaptığım çalışmalar ve yurttaşlarımızın takdir duygusu karar verir ama benim bu saatten sonra iki görevim var. Birinci görevim, ulusal bayrağımızı Almanya'nın, Fransa'nın ve İngiltere'nin önüne çekmek. İkinci görevim de CHP'nin bayrağını Ankara'nın burçlarına dikmek. Bunun için elimden gelen çalışmayı bir birey olarak yapacağım ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yapmaya devam edeceğim." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'li Mustafa Sarıgül Bodrum'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement