Çiğli Yol Yarışlarına Startı Başkan Arslan Verdi - Son Dakika
Yerel

Çiğli Yol Yarışlarına Startı Başkan Arslan Verdi

Çiğli Yol Yarışlarına Startı Başkan Arslan Verdi

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği “Çiğli Yol Yarışları” 286 sporcunun katılımıyla Çiğli Sasalı Piknik Alanı’nda gerçekleştirildi.

09.09.2014 12:29

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun düzenlediği "Çiğli Yol Yarışları" 286 sporcunun katılımıyla Çiğli Sasalı Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun düzenlediği "Çiğli Yol Yarışları" Çiğli'de yapıldı. Yarışmalara büyük erkek, genç erkek- yıldız erkek A, yıldız erkek B, büyük bayan, genç bayan-yıldız bayan olmak üzere toplamda 7 kategoride 286 lisanslı sporcu katıldı. Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın katıldığı yarışlar vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yarışmanın startı Başkan Arslan tarafından İzmir-Çiğli Sasalı piknik alanında verildi ve yarış yine aynı alanda sonlandırıldı. Yarışlar, trafik ve yayadan izole bir şekilde, 5,5 km mesafeli küçük tur parkuru ile 25 km mesafeli büyük tur parkurunun bileşiminden oluşan bir alanda yapıldı.

286 lisanslı sporcunun katıldığı Çiğli Yol Yarışı parkurunda; 120 km büyük erkeklerde 2 saat 56 dakika 11 saniyelik derecesiyle Kocaeli Brisa Spor kulübünden Kemal Küçükbay, 60 km büyük bayanlarda 1 saat 56 dakika 59 saniyelik derecesiyle Sakarya Telekom Spor kulübünden Ayşenur Turgut, 96 km genç erkeklerde 2 saat 40 dakika 58 saniyelik derecesiyle Konya Büyükşehir Spor kulübünden Mertcan Kahraman, 60 km genç bayanlarda 1 saat 49 dakika 18 saniyelik derecesiyle Sakarya Telekom Spor kulübünden Zeynep Ezgi Tekinoğlu,30 km yıldız bayanlarda 53 dakika 48 saniye derecesiyle Antalya Gençlik ve Spor kulübünden Aslıhan Aygün, 65 km yıldız erkekler A kategorisinde 1 saat 35 dakika 8 saniyelik derecesiyle Kocaeli Brisa Spor kulübünden Muratcan İleri, 35 km yıldız erkekler B kategorisinde 55 dakika 10 saniyelik derecesiyle Konya Selçuklu Belediye Spor kulübünden Mustafa Doğan birinciliği elde etti.

Yarışmaların ikinci etabında Kriteryum parkurunda: 50 km büyük erkeklerde 1 saat 9 dakika 15 saniyelik derecesiyle Torku Şeker Spor kulübünden FeritcanŞamlı, 33 km büyük bayanlarda55 dakika 48 saniyelik derecesiyle Sakarya Telekom Spor kulübünden Merve Demircioğlu, 38 km genç erkeklerde 53 dakika 59 saniyelik derecesiyle Torku Şeker Spor kulübünden EmreTorun, 33 km genç bayanlarda 55 dakika 49 saniyelik derecesiyle Sakarya Telekom Spor kulübünden Zeynep Ezgi Tekinoğlu, yıldız bayanlarda 41 dakika 24 saniyelik derecesiyle Antalya Gençlik ve Spor kulübünden Aslıhan Aygün, 27 km yıldız erkekler A kategorisinde 38 dakika 42 saniyelik derecesiyle Kapadokya Bisiklet Spor kulübünden Oğuzhan Tiryaki birinciliği elde etti.

Yarışmacılara; Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Özgür Aygen, Çiğli İlçe Spor Müdürü Nedim Köksal, İzmir İl Temsilcisi Güner Kocakanat, Ege Pedal Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hitit tarafından madalyaları törenle verildi.

Çiğli'de bisiklet kültürünün ve bisiklet sporunun başkenti olması yolunda belediye olarak geçmişten bugüne önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Çiğli kültürel ve sportif faaliyetlerin kentidir ve öyle olmaya devam edecektir. Bisiklet sporuna dair önemli birçok organizasyonda yer aldık. Çok özel bir spor olarak bisikletin sevilmesini ve destek görmesini istiyoruz. Çiğli, doğa koşulları nedeniyle de bisiklet sporu için cazibe merkezidir. Ulusal alanda güzel Çiğlimizin bu tarz özel organizasyonlarla adını duyurması bizim için büyük bir şanstır. Ailelerin ve sporseverlerin ilgisi görüldüğü gibi çok büyük. Bu da bizleri sevindiriyor. Bizzat burda bulunmanın keyfini iki katına çıkarıyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli Yol Yarışlarına Startı Başkan Arslan Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement