Çıldır Havalimanı'nın İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çıldır Havalimanı'nın İhalesi Yapıldı

Çıldır Havalimanı\'nın İhalesi Yapıldı

DHMİ envanterinde yer alan ve 15 Ağustos 2002 tarihli protokolle Jandarma Genel Komutanlığına geçici olarak tahsis edilen Aydın-Çıldır Havalimanı'nın sivil trafiğe açılması için çok önemli bir adım atıldı.

10.04.2012 12:27

DHMİ envanterinde yer alan ve 15 Ağustos 2002 tarihli protokolle Jandarma Genel Komutanlığına geçici olarak tahsis edilen Aydın- Çıldır Havalimanı'nın sivil trafiğe açılması için çok önemli bir adım atıldı.

Uzun zamandan beri sivil havacılığa açılması için uğraş verdiğimiz 20 yıldan beri kapalı olan Aydın-Çıldır Havalimanı bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde "Kirala ve İşlet" yöntemiyle ihaleye çıkartılmıştı.Dün(09.04.2012) yapılan ihale THY A.O ve Güneş Express Havacılık A.Ş.(Sunexpress) nin katılımı ile gerçekleşti. Pazarlık usulü ile yapılan açık artırmada Türk Hava Yolları'nın (THY) ilk teklifi yüzde 4+KDV olurken, Sunexpress'in ilk teklifi ise yüzde 3,5+KDV oldu.

İhalenin son aşamasında, açık artırmanın son tekliflerini THY yüzde 7+KDV, Sunexpress ise yüzde 4,5 olarak belirledi ve Türk Hava Yolları A.O.ihaleyi yüzde 7+KDV lik teklifi ile kazandı.

Çıldır Havalimanı'nın tamamlanan ihale süreci hakkında bilgiler veren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "DHMİ Yönetim Kurulunca değerlendirildikten sonra

onaylanmak üzere Rekabet Kurulu'na imzaya gidecek olan ihale sonucunun en kısa sürede onaylanmasını ve hayata geçmesini

bekliyoruz. Uzun yıllardır hayalimiz olan havalimanımızın, THY A.O.tarafından kısa bir

zamanda sivil havacılığa açacağına olan inancımızı yinelerken, Aydın-Çıldır Havalimanı'nın Aydın Ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade etmek isterim. Aydın-Çıldır Havalimanı Aydın Halkına, İhracatçılarımıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çıldır Havalimanı'nın İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement