Cilvegözü Sınır Kapısı'nda önceki gün meydana gelen patlama sırasında, tampon bölgede bulunan tırların Türkiye tarafına geçişi başladı.
İnsani yardım malzemesi taşıyan ve olay anında bölgede bekleyen, maddi hasar gördüğü belirlenen Türk plakalı 6 tır, Türkiye tarafına getirildi.
Bu arada tampon bölgede insani yardım aktarımı yapmak için bekleyen ve patlama sırasında maddi hasar gören yaklaşık 60 tırın ise gün içerisinde Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapacağı öğrenildi.
Tır şoförleri, olay sırasında yardım malzemelerini aktarmak için beklediklerini ve çok şiddetli bir patlama yaşandığı söylediler.
Muhabir: Cem Genco-Emin Sansar/ İsmihan Özgüven
Yayıncı: Sevil Çelik - HATAY
Son Dakika › Yerel › Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Patlama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.