Çocuk ve Gençlerin Mutluluğu İçin El Ele Projesi - Son Dakika
Yerel

Çocuk ve Gençlerin Mutluluğu İçin El Ele Projesi

Çocuk ve Gençlerin Mutluluğu İçin El Ele Projesi

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, "Çocuk ve Gençlerin Mutluluğu İçin El Ele" Projesi ile ortaokul öğrencilerine yönelik piknik etkinliği düzenledi.

24.09.2013 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, "Çocuk ve Gençlerin Mutluluğu İçin El Ele" Projesi ile ortaokul öğrencilerine yönelik piknik etkinliği düzenledi.

Fırat Üniversitesi (FÜ) yerleşkesinde bulunan Zafran Mesire Alanı'nda düzenlenen etkinlikte, öğrenciler ve polisler piknikte bir araya geldi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ufuk Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında uyguladıkları projelerle çocukları ve gençleri suçtan ve suçludan korumak için bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi, aynı zamanda toplumla polisi kaynaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kalkınma Bakanlığı arasında yapılan anlaşma ile Türkiye genelinde uygulamaya konulan program ile Elazığ'da 2013 yılında faaliyetlerine başladıklarını belirten Şahin, bugüne kadar, "Balon Tiyatrosu" projesi ile kentte 4 bin 500 öğrenciye tiyatro oyunu sergilediklerini, okulları ziyaret ederek öğrencilere okul içinde ve okul dışında güvenli bir yaşam için uyulması gereken kurallarla ilgili çeşitli eğitimler verdiklerini ve gezi programları düzenlediklerini anlattı.

Ayrıca dezavantajlı mahallelerde bulunan ve durumu iyi olmayan aileleri belirleyerek bunların çocuklarını sünnet ettirdiklerini ifade eden Şahin, okulların tatil olması ile ara verdikleri faaliyetlere 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile tekrar başladıklarını kaydetti.

Şahin, "Çocuk ve Gençlerin Mutluluğu İçin El Ele" Projesi ile daha çok ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Etkinliğe, Vali Ömer Faruk Koçak, FÜ Rektörü Kutbeddin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol katıldı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuk ve Gençlerin Mutluluğu İçin El Ele Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement