Çocuklar İyilik Sofrasında - Son Dakika
Yerel

Çocuklar İyilik Sofrasında

Çocuklar İyilik Sofrasında

Bingöl İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi tarafından yürütülen iyilik sofrası kapsamında sevgievleri ve yetiştirme yurdunda bulunan çocuklara yönelik iftar programı düzenledi.

26.06.2015 15:39

Bingöl İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi tarafından yürütülen iyilik sofrası kapsamında sevgievleri ve yetiştirme yurdunda bulunan çocuklara yönelik iftar programı düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında İl Müftüsü Mecit Can'ın selamlama konuşmasının ardından söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı, "Başkanlıkta çalışan arkadaşlarımızla Anadolu'nun çeşitli illerine de, sizlerle kaynaşmak ümidi ile aranızdayız. Bu ramazan, başkanlığımızın teması olan 'vakit iyilik vaktidir bu ramazan ve her zaman' sloganı çerçevesinde burada buluştuk afiyet olsun şifa olsun" dedi.

Programa vesile olan Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve İl Müftülüğü'ne teşekkür eden Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise, dünyanın kuruluşundan bu yana iyilik ve kötülüğün mücadelesi ile geçtiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

"İyilik ve kötülük arasındaki mücadele dünya var oldukça devam edecektir. Burada iyilerin durumlarını korumaları muhafaza ederek iyiliği idame etmeleri çok önemlidir. Bu noktada ilimizde iyiliğin idamesi adına bize böyle bir fırsat oluşturarak yavrularımızla bir araya getiren Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Türkiye Diyanet Vakfına ve İl Müftülüğümüze tekrar teşekkür ediyorum. Her ibadetin arkasında bir hikmet vardır. Oruç ibadetinin arkasındaki hikmetlerden biri de dünyaya kendisini kaptıran, gündelik hayatın içinde sağa sola bakmadan bir koşturmanın içinde olan biz Müslümanlara, Ramazan ayı, dur hayatın meşakkatini ve telaşını unut, etrafındaki diğer insanlara bir bak onlarla bir şeyleri paylaş mutluluğu paylaş iyiliği paylaş sofranı paylaş diyor. Bugün sizlerle, oturduğumuz konutun karşısında komşumuz olan yavrularımızla bir araya gelmemize vesile olan herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bu eşsiz ibadeti bize bahşeden ve sizlerle beraber bu gök kubbenin altında beraber olmayı nasip eden Allah a şükrediyorum. Ramazanınız mübarek olsun."

Daha sonra sevgievlerinde ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklarla yakından ilgilenen Vali Köşger, onlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, topluma yararlı ve özgüvene sahip birey olarak yetişmeleri için devletin her türlü imkanı kendilerine sağladığını ve sağlamaya devam edeceğini vurgulayarak, hayatta hep iyilikten yana olan insanlar olarak yetişmeleri temennisinde bulundu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklar İyilik Sofrasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement