Çomoğluları, 600 Yıl Sonra Yeniden Birarada - Son Dakika
Yerel

Çomoğluları, 600 Yıl Sonra Yeniden Birarada

Çomoğluları, 600 Yıl Sonra Yeniden Birarada

600 yıl önce Orta Asya'dan Anadolu'ya gelen ve Diyarbakır'da 3 kola ayrılan 'Çomoğlu' ailesi 600 yıl sonra Rize'nin Çayeli ilçesinde iftarda yemeğinde bir araya geldi.

06.08.2013 14:17

600 yıl önce Orta Asya'dan Anadolu'ya gelen ve Diyarbakır'da 3 kola ayrılan 'Çomoğlu' ailesi 600 yıl sonra Rize'nin Çayeli ilçesinde iftarda yemeğinde bir araya geldi. Uzun yıllar, birbirinden haber alamayan aile bireyleri, yeni iletişim teknolojilerinin de gelişmesiyle, akrabalarıyla iletişime geçerek iftar yemeğinde buluşarak hasret giderdi.

Aşkale Çomoğlu Derneği Başkanı Yavuz Çomaklı, iftar programında yaptığı konuşmada Türkiye genelinde yaklaşık 8 bin kişilik bir aile olduklarını ifade etti.

Ailesinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu anımsatan Çomaklı, "Çomoğlu ailesi Osmanoğulları ile birlikte Orta Asya'dan Türkiye'ye göç etmiş, sonradan Çomoğulları adını almış bir aile. 600 yıllık geçmişi biliyoruz. 600 yıla kadar dedelerimizi bir fiil sayabiliyoruz. Yakın zamana kadar birbirimizin sadece varlığından haberimiz vardı. Şimdi ise birbirimizle devamlı iletişim halindeyiz. Bunda çağımızın iletişim araçlarının rolü büyük." dedi.

Malatya ve Adana Çomoğluları Derneği Başkanı Nuri Çom da farklı illerde yaşayan aile bireyleriyle birlikte olmanın kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirtti.

Çom, böylesine önemli bir etkinlikte bir araya gelmenin önemine değinerek şöyle konuştu: ," Uzun yıllardır görmediğimiz, kendilerinden bihaber olduğumuz akrabalarımızla bugün bir arada olmaktan ve aynı sofrayı paylaşmaktan çok mutlu olduk. Çomoğluları hep birlikte daha da ileriye taşıyacağız."

Anadolu Çomoğulları Dernek Başkanı Hikmet Çom ise düzenlenen iftar programıyla nadide bir mozaiğin parçalarının bir araya geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Malatya güneydoğudaki bir ilimiz, Erzurum doğudaki bir ilimiz. Biz Karadenizliyiz. Bir çoğumuz İstanbul'da yaşıyor. Ankara'da yaşayanlarımız geldi. Ülkemizin ortak akıl etrafında yeniden şekillendiği bu dönemde bizler de böylesi güzel bir birliktelikle bu sürece katkıda bulunmak istedik. Ortadoğuda 600 yıl abilik yapmış bir milletin torunları olarak yine o ağabeyi rolü bizden bekleniyor. Bizler de küçük ölçekte bu işi başarırsak domino etkisiyle büyük ölçüde başarı gelecektir"

İftar Programına, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, Danıştay Üyesi Resul Çom, Bingöl Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı, Atatürk Üniversitesinde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Prof. Dr. Binali Çomaklı; Adana, Malatya, Erzurum ve Rize Çomoğlu Dernekleri Yetkilileri ve çok sayıda davetli ve aile bireyi katıldı.

Program, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sonra erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çomoğluları, 600 Yıl Sonra Yeniden Birarada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement