Çorlu Şehitliği'nde Duygu Yüklü Tören - Son Dakika
Yerel

Çorlu Şehitliği'nde Duygu Yüklü Tören

Çorlu Şehitliği\'nde Duygu Yüklü Tören

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çorlu Şehitliği'nde tören düzenlendi.

18.03.2013 22:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çorlu Şehitliği'nde tören düzenlendi. Şehit ailelerinin de yer aldığı törenin ardından dualar edildi, şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü ve Şahitleri Anma Günü nedeniyle Çorlu Şehitliği'nde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması, askeri birliklerin saygı atışı ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan törenlerde Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ile Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan şehitlik anıtına çelenk sundular.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mesajının okunduğu törenlerde Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan şehitlik anı defterini imzaladı. Kaymakam Doğan burada yaptığı konuşmada: "Aziz ve kahraman şehitlerimiz. Siz şehitlerimizi anma gününde minnet ve şükran duygularımızı dile getirmek üzere huzurunuzdayız. Sizler en kıymetli varlığınız olan canlarınızı vatan uğrunda hiç düşünmeden feda ettiniz. Sizlerin mübarek kanları ile sulanan bu topraklar bizlere vatan olmuştur. Bizlere emanet ettiğiniz kutsal görevi gerektiğinde sizler gibi canımız pahasına yerine getirerek sizlere layık olmaya ant içtik" dedi.

Kaymakam Doğan: "Böyle önemli bir günde bir kez daha manevi huzurunuzda ve aziz hatıranız önünde şükran ve minnet duyguları içerisinde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun, huzur içinde uyuyunuz" ibarelerine yer verdi.

Törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı adına Piyade Kurmay Yüzbaşı Mehmet Barlas yaptı. Bugün, kahraman vatan evlatlarının şehitlik mertebesine ulaştığı gündür diyen Yüzbaşı Barlas: "Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin ve Türkiye'nin bölünemeyeceğinin dünyaya ilan edilişinin 98. yıl dönümüdür. Bugün, bayrağımızın göklerde sonsuza kadar özgürce dalgalanması uğruna canlarını vererek bu toprağı vatan yapan, kanlarıyla bayrağa renk veren kahraman şahitlerimizin günüdür" dedi.

Barlas: " Malazgirt, Niğbolu, Kosova, Çanakkale, Sakarya ve Kıbrıs'da destanlar yazılmıştır. Bu destanlar arasında Çanakkale ve Türk Kurtuluş Savaşı, Türk ulusunun gelecek kuşaklara armağan ettiği bir onur mücadelesidir. Terör uğruna mücadele edenler de az değildir. Onlarla ne kadar övünseniz, ne kadar gurur duysanız azdır. Sizler böyle evlatlara sahip oldukça, vatan asla bölünmez. Kahraman şehitlerimiz, bizler yarınlara güvenle bakabiliyorsak, anne ve babalarını evlatsız, evlatlarını babasız, eşlerini gözü yaşlı bırakan kahraman şehitlerimiz sayesindedir. Bunu kutsal toprakları kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Aldığımız yüce emaneti bizden sonra gelenlere devretmeden son nefesimizin verilmeyeceği bilinciyle vazifedeyiz. Türk Milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri dimdik ayaktadır. Huzur içinde yatan aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitlikte bulunanlar önce şehit isimlerinin yer aldığı bölümü incelediler ardından ise şehit mezarlarının bulunduğu yere geçtiler. Burada Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt'ün okuduğu duanın ardından törene katılanlar şehit mezarlarına karanfil bıraktılar.

(SŞ - )

18.03.2013 22: 26: 03

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorlu Şehitliği'nde Duygu Yüklü Tören - Son Dakika


Advertisement