Çorum'da "Meme Kanseri ve Kendi Kendine Meme Muayenesi Semineri" Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Çorum'da "Meme Kanseri ve Kendi Kendine Meme Muayenesi Semineri" Düzenlendi

Çorum Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'nce (KETEM) "Meme Kanseri ve kendi kendine meme muayenesi semineri" düzenlendi.

12.01.2012 18:20

Çorum Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'nce (KETEM) "Meme Kanseri ve kendi kendine meme muayenesi semineri" düzenlendi.

Çorum Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen seminerine konuşmacı olarak katılan Çorum Devlet Hastanesi KETEM Hemşiresi Ayşe Eker, meme kanseri ile ilgili bilgi verdi.

Eker, Türkiye'de her yıl 30 bin kadının meme kanserine yakalandığın, dünyada ise 700 bin kadının meme kanserinden öldüğünü söyledi.

Meme kanserinde erken teşhisin önemine değinen Eker, meme kanserinden korunmak için emzirme, erken yaşta doğum yapmak ve haftada en az 3 kez egzersiz ve yağsız diyet yapılması gerektiğinin kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 10 milyon insana kanser teşhisi konulduğunu belirten Eker, "Her yıl 6 milyon kanser hastası hayatını kaybediyor. Meme'de süt salgılayan bezlerdeki ve onları meme başına taşıyan kanallardaki hücrelerin kontrolsüz ve düzensiz bir şekilde çoğalmaları ve vücudun diğer yerlerine yayılmalarıdır. Meme kanserlerinden yüzde 70' i kendi kendine muayeneyle bulunmuştur. Ancak tüm kitleler elle muayenede saptanamaz. Yapılan araştırmalara göre 10 meme kitlesinin 8'i kanserli değil. Bir kitle bulursanız panik olmadan bir hekime başvurunuz" diye konuştu.

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum'da 'Meme Kanseri ve Kendi Kendine Meme Muayenesi Semineri' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement