Çorum Ticaret Borsası'ndan Konya Çıkarması - Son Dakika
Yerel

Çorum Ticaret Borsası'ndan Konya Çıkarması

Çorum Ticaret Borsası\'ndan Konya Çıkarması

Çorum Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri Konya’ya çıkarma yaptı.

30.12.2013 11:50

Çorum Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri Konya'ya çıkarma yaptı.

Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş öncülüğünde Çorum heyeti Konya programı kapsamında Ticaret Borsası, Sanayi Odası ve Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

İlk olarak Konya Ticaret Borsası'nı ziyaret eden heyete borsa başkanı Muhammet Uğur Kaleli tarafından bilgi verildi. Borsa kompleksinde çeşitli incelemelerde bulunan heyet daha sonra Sanayi Odası'na geçti.

Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ile görüşen Bektaş, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Çorum heyetinin son durağı ise Konya Ticaret Odası oldu. Ziyarette Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Bektaş, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Çorum'da ticaret ve sanayinin gelişmesi açısından demiryolunun şart olduğunu belirterek, bu konuda kentteki sivil toplum kuruluşlarının girişimde bulunması gerektiğini söyledi.

Ticaret Borsası, Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası'na yapılan ziyaretler ve incelemelerde Konya'nın Çorum'la sanayi, ürün yelpazesi, yaşam tarzı ile birebir örtüştüğünün görüldüğünü dile getiren Bektaş, "Çorum adeta küçük Konya. Ziyaretlerimizde en dikkat çeken unsurlardan birisi ise Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Sanayi Odası'nın tüm projelerde ortak hareket etmesi, birbirlerine olan destek ve hoşgörünün büyüklüğü oldu. Esnaf, üretici, çiftçi arasındaki sevgi ve hoşgörünün oldukça büyük olması da heyetimizi de etkiledi" dedi.

Konya'nın 9 adet organize sanayi bölgesi, 1 milyonu aşkın merkez nüfusu, altyapısı, sanayisi ile modern bir şehir olduğunu dile getiren Bektaş, Çorum heyetine gösterilen yakın ilgi ve alakaya teşekkür etti.

Ticaret Borsasına yapılan ziyarette borsacılığın ve elektronik ürün satışının yapılma usullerinin, laboratuarda yapılan analiz çeşitlerinin izlenmesi ve fikir elde edilmesi açısından heyete oldukça büyük katkılar sağladığını anlatan Bektaş, "Konya Ticaret Borsası tarafından yapılması planlanan ticaret merkezine kadar demiryolunun uzatılmasının da düşünülmesi, demiryolunun borsacılık ve ticaret açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bizlere göstermiştir. Navlun maliyetlerinin düşürülmesi dolayısıyla rekabet edilebilirliğin, ticaret ve sanayinin gelişiminde ne kadar etkili olduğunu yerinde gördük. Bu açıdan ilimize biran önce demiryolunun gelmesi için, oda, borsa, sivil toplum kuruluşları olarak girişimlerde bulunulması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.

Ziyaretlerde Bektaş'a Meclis Başkan Yardımcıları Mehmet Seçgel, İ. Turan Ünlü, Genel Sekreter Funda Ertekin, başkan yardımcıları Hasan Kılıçarslan, Erkan Kanıtemiz, meclis üyeleri Satılmış Boya, İlhan Topaktaş, Mustafa Şükrü Abraş ve Reha Kip, Muhasebe Müdürü Hacer Ceylan, Tescil Müdürü Süleyman Çifçi, Uzman Mustafa Yıldırım Ünal eşlik etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Ticaret Borsası'ndan Konya Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement