Cü Yanık Ünitesi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Cü Yanık Ünitesi Hizmete Açıldı

Cü Yanık Ünitesi Hizmete Açıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi "Yanık Ünitesi" resmi olarak hizmete açıldı.

21.08.2013 10:48

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi "Yanık Ünitesi" resmi olarak hizmete açıldı.

CÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi 2. Katta açılan Yanık Ünitesi'nin açılışına Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Hastane Başhekim Vekili Doç. Dr. Ekber Şahin, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Semih Ayan, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. İlker Toker, Yanık Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, basın mensupları, hastane yönetimi ile sağlık çalışanları katıldı.

Açılış öncesi "Yanık Ünitesi" hakkında tanıtım programı düzenlendi. Hastane Hikmet Boran Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık " Yanık Ünitemiz bölgenin en geniş ve en kapsamlı yanık ünitesi oluyor. Bölgeye hizmet verecek ve sağlık alanında da katkı sağlayacak. Buraya emeği geçen, kuruluşuna katkı sağlayan başta hastanedeki arkadaşlarımız olmak üzere hepsine çok teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ile çalıştılar. ve bu güzelliği bize kazandırdılar. Yanık Ünitesi Genel Cerrahi ABD'ye bağlı bir ünite olacak" dedi.

Başhekim Vekili Prof. Dr. Ekber Şahin ise Yanık Ünitesi'nin bölgede tek bir merkez olduğunu ifade ederek, "Yanık Ünitesi bölgede büyük bir açığı giderecektir. Yatak kapasitesi olarak Türkiye'de ilk beş'e 5 giriyor. Toplam 12 yataklı. Gerektiği durumlarda yatak kapasitesini 20 ye kadar çıkarılabileceğiz. Yanık Ünitesi Yozgat, Amasya, Erzincan, Tokat gibi illerde yok" şeklinde konuştu.

Yanık Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan ise Yanık Ünitesi'nin tanıtımını yaparak genel bir bilgi sundu. Prof. Dr. Turan hastaların acı çekmemesi için anestezi ve pansuman yapılarak tedavi altına alınacakları söyledi. Prof. Dr. Turan " Yanık Ünitesi'nde bulunan 4 yoğun bakım yatağı Orada da, durumları daha kötü olan hastaların (Entübasyon) sistemlerle birlikte sağlıkları için uğraşılacaktır. Hastalar yanığın derinliğine göre tedavi altına alınacaktır. "

Hiperbarik Tedavi hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Turan " Hiperbarik Tedavi çok popüler oldu son yıllarda. Onu da yakında Yanık Ünitesi'ne kazandıracağız.

Konuşmaların ardından açılışa geçildi. Yanık Ünitesi'nin açılışını Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Hastane Başhekim Vekili Doç. Dr. Ekber Şahin, Genel Cerrahi ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Şen gerçekleştirdi.

Açılış sonrası Yanık Ünitesi'nin gezen Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekiler Yanık Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Turan'dan bilgi aldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cü Yanık Ünitesi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement