Cumhuriyet Halk Partisi'nden 19 Mayıs'ın İptaline Tepki - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi'nden 19 Mayıs'ın İptaline Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi\'nden 19 Mayıs\'ın İptaline Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramının sadece Ankara'da kutlanmasına yönelik alınan kararı eleştirdi.

16.01.2012 16:14

Cumhuriyet Halk Partisi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramının sadece Ankara'da kutlanmasına yönelik alınan kararı eleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ayhan Gülsoy " AKP İktidarı sürecinde ve giderek artan bir biçimde, Türkiye'nin birliğini temsil eden sembollere karşı bilinçli bir saldırı kampanyası sürdürülmektedir." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi il binasında gerçekleştirilen basın toplantısında CHP Kayseri İl Başkanı Ayhan Gülsoy, 19 Mayıs'ı iptal etme kararının, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı'nı kurmaca olarak gören zihniyetin eseri olduğunu söyledi.

Söz konusu kararın bilinçli olduğunu ifade eden Gülsoy, "Bu karar, Türk Gençliğine emperyalizm karşısında direnme ilhamını ve cesaretini veren, Milli Mücadele'ye ve Kuvay-ı Milliye ruhuna yöneltilen bir saldırıdır. Bu kararı alanların akıl hocaları, Atatürkçülüğü hakaret olarak kabul edenlerdir." dedi.

Törenlerin iptalini sadece usulle ve içerikle ilgili olmadığı herkes tarafından bilinmesi gerektiğini söyleyen Gülsoy

"Mesele törenlerin içeriğiyle yani usulle ilgili değildir. Bunların derdi 19 Mayıs'ın bizatihi kendisiyle ilgilidir. Amaç Türk Halkının maneviyatını, moral değerlerini, cesaret ve kararlığını topluca baskı altına almaktır. Amaç, kendisini çaresiz hisseden, referanslarından uzaklaşmış bağımsızlık ruhunu kaybetmiş bir toplum oluşmaktır" şeklinde konuştu.

AKP'nin iktidara geldikten bu yana kesinlikle hazırlıksız olduğunu belirten Gülsoy " AKP iktidarı sadece Kıbrıs değil tüm Türklerin kahramanı olan merhum Rauf Denktaş bu hükümet tarafından yalnız bırakıldı. Nedeni ise çözümsüzlük çözüm değildir. Sanki Sayın Denktaş bir çözümsüzlüğün bir parçasıymış gibi. Koskoca Ermeni meselesini iki ülkenin Sayın Devlet Başkanları Milli maçları beraber izleyince çözülecek sandılar az kalsın Azerbaycan'la da aramızı açıyorlardı. Terörle ilgili de hiçbir hazırlıkları yok. Ortaya açılım diye bir şey attılar memleketin içerisinde daha büyük infialler yaratıyorlardı. Bu konuda aynı şekilde Ulusal Bayramları soğuk, yağmur nedeniyle kaldırılması düşünülebiliyorsa AKP İktidarı ulusal duygularımızın nasıl pekişeceği konusunda da hiçbir bilgisi yok." ifadelerini kullandı.

Gülsoy, ayrıca bir yerel gazeteyi de eleştirdi. Gülsoy, CHP Kayseri örgütü olarak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun fezleke kararı için yürüyüş yaptıkları gün pankarttaki Kılıçdaroğlu yazısının bilgisayar programı ile değiştirilerek Kulkuloğlu'na dönüştürülerek yayınlanmasını eleştirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Halk Partisi'nden 19 Mayıs'ın İptaline Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement