Digor'da 300 Gebe Düve Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Digor'da 300 Gebe Düve Dağıtıldı

Digor\'da 300 Gebe Düve Dağıtıldı

Digor ilçesinde "Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında 300 simental ırkı gebe düvenin dağıtıldı.

29.01.2014 17:01  Güncelleme: 10:40

Digor ilçesinde "Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında 300 simental ırkı gebe düvenin dağıtıldı.

Törene, Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, Kaymakam Nevzat Karkacı, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı ve Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün ile vatandaşlar katıldı.

Vali yardımcısı Uyanık, bu tarz projelerle hayvancılıkta ilerleme kaydedileceğini belirterek, "Dağıtılan hayvanlara iyi bakılmalı ki diğer köylere ve çiftçilere örnek olsun" dedi.

AK Kars Milletvekili Arslan da bu tarz projelerin hayata geçirilmesinin önemli olduğunu ifade ederek, projenin vatandaşlara ve Kars'a hayırlı olmasını diledi.

Milletvekili Kılıç da Kars'ın hayvancılık kenti olduğuna değinerek, "Hayvan varlığı yüksek olmasına rağmen hayvan kalitesi maalesef düşük. Bu kalitenin yükseltilmesi için verimli hayvan ırklarının buraya getirilmesi önemlidir. Bu projeyle hayvan ırkları kaliteli hale gelecek ve çiftçimiz daha fazla kazanacaktır" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Düzgün de kent nüfusunun yüzde 70'ine yakının geçiminin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğuna vurgu yaparak, bu tür projelerin devamının geleceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından gebe düve almaya hak kazanan besicilere düveleri dağıtıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Digor'da 300 Gebe Düve Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement