Demir, Fuar ve Kongre Merkezi İnşaatını Gezdi - Son Dakika
Yerel

Demir, Fuar ve Kongre Merkezi İnşaatını Gezdi

Demir, Fuar ve Kongre Merkezi İnşaatını Gezdi

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Fuar ve Kongre Merkezi'nin, fuar kültüründen gelen Samsun'a büyük katkı sağlayacağın söyledi.

02.05.2012 13:50

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Fuar ve Kongre Merkezi'nin, fuar kültüründen gelen Samsun'a büyük katkı sağlayacağın söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Aydın Karmil, il başkan yardımcıları İsmail Hut, İrfan Malkoç, Abdullah Akar ile birlikte Tekkeköy ilçesinde 15 bin 516 metrekare alanda yapımı süren, yaklaşık 11 milyon 341 bin liraya mal olacak Fuar ve Kongre Merkezi inşaatında incelemede bulundu.

Şantiye şefi inşaat mühendisi Berk Eyüpoğlu'ndan bilgi alan milletvekili Mustafa Demir, yürütülen çalışmaları yerinde gördü, projeleri çizimler üzerinden inceledi. İnşaat içerisine giren Demir, yapım çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı'nın ortaklaşa yürüttüğü projenin önemine değinen milletvekili Demir, Samsun'da ekonomik, tarımsal, endüstriyel, sosyal ve kültürel yönden gelişimi sağlamak, iç turizmi canlandırmak amacıyla tamamen mahalli imkanlarla Samsun fuarının ilk kez '19 Mayıs Karadeniz Fuarı' adı altında 1 Temmuz 1963 yılında açıldığını hatırlattı. 49 yıllık fuar kültürünün Samsun'un tarihinde önemli bir yer tuttuğunu belirten Demir, şehrin önde gelen kurumlarının bir araya gelerek, önemli bir projenin hayata geçirilmesine katkı sağladığını, artık Samsun'un ortak paydalarda güç birlikteliği oluşturduğu ifade etti. Fuar ve Kongre Merkezi'nin tamamlanmasının ardından Samsun'un bir çok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapma imkanı bulacağını belirten Demir, "Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nin birinci etabında yüzde 30 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı. Bu proje, Samsun ve bölge için çok önemli. Proje fuar kültüründen gelen Samsun'a büyük katkı sağlayacak. Kentin sahip olduğu avantajları ve İl Gelişim Strateji Planı'nda belirtilen ticari yapıdaki üstünlükler ortada. Samsun'un Anadolu'nun Karadeniz çanağında bulunan ülkeler ve art bölgelere açılım kapısı olması nedeniyle, uluslararası fuar ve kongre merkezi olması en önemli hedef" dedi.

Demir, şehrin gelişmesi ve kalkınması için yürütülen her çalışmanın yanında olduklarını,

şehrin her geçen gün bir adım daha ileri gittiğini de sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demir, Fuar ve Kongre Merkezi İnşaatını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement