"Demokratik Özerkliği İnşa Edeceğiz" - Son Dakika
Yerel

"Demokratik Özerkliği İnşa Edeceğiz"

"Demokratik Özerkliği İnşa Edeceğiz"

Barış ve Demokrasi Partisi Batman Eş Başkan Adayları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel BDP heyeti ile birlikte Batmanda basın turu gerçekleştirdiler.

11.02.2014 12:55

BDP basın turunda net mesajlar verdi"Bu seçimle beraber Demokratik Özerkliği inşa edeceğiz..."
Barış ve Demokrasi Partisi Batman Eş Başkan Adayları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, Belediye Başkan vekili Serhat Temel, BDP İl Başkanı Serdar Atalay, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, BDP İl Genel Meclis Üyeleri Dicle Manap ve Kadri Yıldırım Batmanda basın kuruluşlarını ziyaret ettiler.
Basın turu kapsamında açıklama yapan BDP'liler, en büyük ideallerinin 'Demokratik Özerklik' olduğunu ifade ettiler.
Temel hedeflerinin "Demokratik Özerklik" perspektifinde halkın kendi kendini yönetmesi olduğunu belirten Eş Başkan Adayları Özdemir ve Akel, "Gayemiz, 30 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde herkese, herkesime ulaşarak temel hedeflerimizi halka sunmaktır" dediler.
Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Adayı Sabri Özdemir, bu seçimi tarihi bir süreç olarak değerlendirdiklerini belirtti. Özdemir "Biz Eş Başkan adayları olarak bu süreçle tarihi bir misyonu Demokratik Özerklikle taçlandırmak istiyoruz. Hem seçim öncesi ve hem de seçim sonrası halkla iç içe olacağız. Daha önce tasarladığımız projelerimizi halka sunup onların görüşü doğrultusunda hayata geçireceğiz. Çünkü başka şansımız yok. Çatışmalı bir süreç sonrası boşalan köyler nedeniyle Batman yoğun göç alan bir şehir olduğu için halen 'Köy-Kent' görünümünden kurtulmuş değil. Bu sadece Belediyenin değil, herkesin sorunudur. Hedefimiz Batman'ı nefes alabilen modern bir şehir haline getirmektir" dedi.
Eş Başkan Adayı Gülistan Akel ise Demokratik Özerklikle sadece Kürtler değil, herkesi ve her kesimi kucaklayacaklarını dile getirerek "Demokratik özerklikle sadece Kürtler değil, tüm din, dil ve ırka mensup insanları kapsayıcı örf ve adetleri farklılıklarıyla tanıma noktasında bir yönetimi benimsiyoruz" açıklamasında bulundu.
MECLİS ADAYLARI AÇIKLANACAK
BDP Parti Meclisi Üyesi Nezir Gürcan, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adayları arasında engellilerden, Ermeni, Yezidi ve Araplardan da kişilerin olacağını açıklayarak herkesi kucaklayıcı bir liste hazırlayacaklarını ve bunu 18 Şubat'ta ilan edeceklerini belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Demokratik Özerkliği İnşa Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement