Demre'de Öğretmenler Bir Gün İş Bıraktı - Son Dakika
Yerel

Demre'de Öğretmenler Bir Gün İş Bıraktı

Demre\'de Öğretmenler Bir Gün İş Bıraktı

Antalya’nın Demre ilçesinde öğretmenler bir gün iş bıraktı.

26.02.2014 13:55

Antalya'nın Demre ilçesinde öğretmenler bir gün iş bıraktı.

Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen sendikalarının aynı anda uyguladığı iş bırakma eylemi için Demre Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen öğretmenler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmekte olan yasa tasarısını eleştirdi.

Aynı anda yapılan basın açıklamasında Türk Eğitim-Sen adına Fatmanur Bağlı, siyasi iktidarın sözde dershaneleri kapatma gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nı bu yasayla yeniden kurgulamak istediğini iddia etti. 100 bin idareciden 73 bininin bu yasayla birlikte görevlerinin sona ereceğini belirten Bağlı, bu yasanın idarecilerin bütün ünvanlarını zorla elinden alan bir tasfiye yasası olduğunu belitti.

Eğitim-Sen adına ise söz alan Aytaç Özgen ise son 11 yılda genel olarak kamu hizmetlerinde piyasa odaklı politikaların hayata geçirildiğini ileri sürerek bu yasa ile dershanelerin dönüştürülmesi bahanesiyle kamu kaynaklarının özel okullara aktarılacağını söyledi. Sendika ayrımı yapmadan tüm eğitimcileri birlikte hareket etmeye çağıran Özgen, Meclis gündemindeki yasa tasarısının derhal geri çekilmesini istedi.

Eyleme destek veren son eğitim sendikası Eğitim-İş adına ise Mustafa Kemal Atalay söz alarak, "Cumhuriyet tarihi ile özdeş Talim Terbiye Kurulu'nun görev yetkileri 'Bakanlıkta çift başlılık yarattığı' gerekçesiyle 'karar verenden', 'görüş bildirmeye' çevrilmektedir" dedi. Yasa tasarısının kapalı kapılar ardında hazırlandığını ileri süren Atalay, bu yasanın eğitimde özelleştirme yerelleşme ve kadrolaşma hamlelerinin doruk noktası olduğunu savundu.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylem basın açıklamalarının ardından olaysız sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demre'de Öğretmenler Bir Gün İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement