Denib Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Denib Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert Açıklaması

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, 2012 yılında 3 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.

03.01.2012 15:40

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, 2012 yılında 3 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Kocasert, düzenlediği basın toplantısında, ülkede cari açık dışındaki bütün makro ekonomik göstergelerin diğer ülkelerle kıyaslandığında ihracatçıları gururlandırdığını ifade etti.

Yıllarca yüksek faiz ve düşük kurdan doğan sıkıntıları dile getirdiklerini belirten Kocasert, cari açık sorununun da 2015 yılına kadar izlenecek doğru politikalarla normale döneceği inancını taşıdığını vurguladı.

Avrupa'daki ekonomik krizin Türkiye'nin ihracatının artmasına engel olduğunu ifade eden Kocasert, şöyle konuştu:

"Kurdaki hareket ihracattaki artışı beraberinde getirmese de ithalatı pahalı hale getirdiğinden, dış ticaret açığının azalan bir trende girmesini sağladı. Önümüzdeki dönemdeki beklentimiz doların, avro karşısında güçlü kalmaya devam etmesidir. Paritenin dolar lehine bir seyir izlemesi, pazarımızın büyük kısmını Avrupa oluşturduğundan bizler açısından olumsuz bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Diğer taraftan bunu bir fırsata dönüştürmeye gayret etmemiz gerekiyor. Dolar ile ihracat yaptığımız pazarlara ağırlık vermemiz kaçınılmaz."

Kocasert, DENİB'in 2011 yılını 1 milyar 712 milyon dolarlık ihracatla kapattığını da belirterek, "Beklediğimiz öngörünün yüzde 19'u oranında ihracat artışı sağlandı. Önümüzdeki yıl ise zor bir yıl olacak. Avrupa'da ciddi bir resesyon tehdidi mevcut. Firmalarımızın bu yıl içinde her senekinden daha dikkatli davranması gerekiyor. 2012 yılı ihracat hedefimizi ise 3 milyar dolar olarak açıklayabiliriz."

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denib Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement