Denizli'nin Termal Suyu Ekonomiye Kazandırılacak - Son Dakika
Yerel

Denizli'nin Termal Suyu Ekonomiye Kazandırılacak

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'de bulunan termal kaynakların, yapılan yatırımlarla kısa sürede ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

14.04.2012 11:00

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'de bulunan termal kaynakların, yapılan yatırımlarla kısa sürede ekonomiye kazandırılacağını söyledi.

Denizli'nin önemli termal merkezlerinden biri olan Akköy- Gölemezli bölgesindeki sulama sorununun çözüme kavuşturulması için Vali Abdülkadir Demir başkanlığında DSİ 212. Teknik Şube Müdürlüğü'nde toplantı düzenlendi.

Demir, bölgede sulamaya imkan verecek projelerin görüşüldüğü toplantıda yaptığı konuşmada, Denizli'deki seracılığın, Türkiye'nin diğer bölgelerinde yapılan seracılıkla boy ölçüşebilecek seviyede olduğunu ifade etti.

Akköy Ovası'nda sera yapılacak alanlardaki projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Ovada özellikle sulama suyunda sıkıntı yaşanıyor. Dolayısıyla buraya sulama imkanı getirilmesi gerekiyor. Bunun teknik çalışmasını yaptık. Bütün ovada suyun alınabileceği kaynaklar tespit edildi. Bunlarla ilgili altyapı çalışmaları yapılması için talimatlar verildi. Bunlar tamamlandıktan sonra DSİ Bölge Müdürlüğü bize bilgi verecek. Sulamanın bölgeye getirilmesi ile termal su ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Termal seracılık konusunda çok önemli bir çalışma tamamlanmış olacak. Bölgede çok önemli termal kaynaklarımız var. Bu kaynakların kısa sürede ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Buralarda dünyanın en zengin kaynaklarına sahibiz, bu kaynakları fırsata çevirmemizin şimdi tam zamanı."

Demir, Sera Organize Sanayi Bölgesi için en büyük engelin yeterli sulama imkanının bulanmaması olduğunu vurgulayarak, "Bu da tamamlanarak Denizli'de bulunan termal kaynaklar kısa sürede ekonomiye kazandırılacak" dedi.

Toplantıya, DSİ Aydın Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı ile DSİ 212.Teknik Şube Müdürü Nuri Ünlü katıldı.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'nin Termal Suyu Ekonomiye Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement